De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Asus Nexus 7

9

Nexus 7: de opkomst van de kleine snelle tablet

De Nexus 7 (2012) is originele tablet van Google en Asus die een jaar later door de Nexus 7 (2013) is opgevolgd. Een voordeel van Nexus-apparaten is dat ze geen extra software-skin van een fabrikant bevatten en dat je als eerste de laatste updates direct van Google ontvangt. Dat geldt dus ook voor de Nexus 7: beide versies draaien op een recente versie van Android.

De nieuwe Nexus 7 heeft een full-hd-scherm (1920 bij 1200 pixels), ultrasnelle Qualcomm Snapdragon 600-chip met een quadcore-processor en 2GB aan werkgeheugen. De tablet is beschikbaar in een 16GB- en een 32GB-versie en ook een 3g-versie is verkrijgbaar. Verder is er Bluetooth 4.0 aanwezig en ondersteunt de tablet draadloos opladen van de Qi-standaard.

Meer over de Nexus 7 (2012) en Nexus 7 (2013)

Lees verder na de advertentie.

Ook de behuizing is erg fijn. Deze is gemaakt van een soft-touch materiaal dat goed in de hand ligt en genoeg grip biedt. De Nexus 7 is daarnaast lekker dun en weegt zo’n 300 gram: van dat gewicht merk je niets als de tablet in de tas meegaat.

  • Bijgewerkt tot Android 5.1.1 (Lollipop) zonder softwarematige toevoegingen
  • 7 inch-scherm met een hd-resolutie (2012-versie) of full-hd-resolutie (2013-versie)
  • Mooi strak design en lekker compact
  • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en altijd de laatste updates van Google

Conclusie Nexus 7 review (2013-versie)

De Nexus 7 is een geslaagd vervolg op de beste Android-tablet van 2012, zijn voorganger. Daarmee is de nieuwe Nexus 7 de beste Android-tablet die op dit moment verkrijgbaar is en waarschijnlijk ook de beste Android-tablet van 2013. Hoewel de batterijduur een beetje tegenvalt, is de verbeterde versie van de tablet van Google en Asus op veel punten een schot in de roos. Zo is het full-hd-scherm ongeëvenaard in de 7 inch-tabletmarkt, zijn de software en bijkomende updates voor veel Android-gebruikers een verademing en is de bouwkwaliteit met grote stappen vooruitgegaan. Google laat nogmaals zien hoe goed het juiste Android op de juiste hardware kan draaien. Dat Google de Nexus 7 voor een adviesprijs van 229 dollar voor het 16GB wifi-model verkoopt, kan met dergelijke specificaties alleen maar worden bejubeld. Google zit met zijn prijzen zo laag dat velen een dief van hun eigen portemonnee zijn als ze een andere Android-tablet aanschaffen. Dat je dan ook nog eens voor het bedrag de beste Android-tablet van dit moment in huis haalt, is dan logischerwijs enorm mooi meegenomen.

→ Lees ons uitgebreide oordeel in de Nexus 7 review.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Asus Nexus 7

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu