Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Asus Nexus 7

Asus Nexus 7
9,0
Scherm 7 inch
Camera 1.2 megapixel

Nexus 7: de opkomst van de kleine snelle tablet

De Nexus 7 (2012) is originele tablet van Google en Asus die een jaar later door de Nexus 7 (2013) is opgevolgd. Een voordeel van Nexus-apparaten is dat ze geen extra software-skin van een fabrikant bevatten en dat je als eerste de laatste updates direct van Google ontvangt. Dat geldt dus ook voor de Nexus 7: beide versies draaien op een recente versie van Android.

De nieuwe Nexus 7 heeft een full-hd-scherm (1920 bij 1200 pixels), ultrasnelle Qualcomm Snapdragon 600-chip met een quadcore-processor en 2GB aan werkgeheugen. De tablet is beschikbaar in een 16GB- en een 32GB-versie en ook een 3g-versie is verkrijgbaar. Verder is er Bluetooth 4.0 aanwezig en ondersteunt de tablet draadloos opladen van de Qi-standaard.

Meer over de Nexus 7 (2012) en Nexus 7 (2013)

Ook de behuizing is erg fijn. Deze is gemaakt van een soft-touch materiaal dat goed in de hand ligt en genoeg grip biedt. De Nexus 7 is daarnaast lekker dun en weegt zo’n 300 gram: van dat gewicht merk je niets als de tablet in de tas meegaat.

  • Bijgewerkt tot Android 5.1.1 (Lollipop) zonder softwarematige toevoegingen
  • 7 inch-scherm met een hd-resolutie (2012-versie) of full-hd-resolutie (2013-versie)
  • Mooi strak design en lekker compact
  • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en altijd de laatste updates van Google

Conclusie Nexus 7 review (2013-versie)

De Nexus 7 is een geslaagd vervolg op de beste Android-tablet van 2012, zijn voorganger. Daarmee is de nieuwe Nexus 7 de beste Android-tablet die op dit moment verkrijgbaar is en waarschijnlijk ook de beste Android-tablet van 2013. Hoewel de batterijduur een beetje tegenvalt, is de verbeterde versie van de tablet van Google en Asus op veel punten een schot in de roos. Zo is het full-hd-scherm ongeëvenaard in de 7 inch-tabletmarkt, zijn de software en bijkomende updates voor veel Android-gebruikers een verademing en is de bouwkwaliteit met grote stappen vooruitgegaan. Google laat nogmaals zien hoe goed het juiste Android op de juiste hardware kan draaien. Dat Google de Nexus 7 voor een adviesprijs van 229 dollar voor het 16GB wifi-model verkoopt, kan met dergelijke specificaties alleen maar worden bejubeld. Google zit met zijn prijzen zo laag dat velen een dief van hun eigen portemonnee zijn als ze een andere Android-tablet aanschaffen. Dat je dan ook nog eens voor het bedrag de beste Android-tablet van dit moment in huis haalt, is dan logischerwijs enorm mooi meegenomen.

→ Lees ons uitgebreide oordeel in de Nexus 7 review.

Pluspunten Nexus 7

  • Lekker compact formaat
  • Niet duur
  • Draait op stockversie van Android

Minpunten Nexus 7

  • Niet meer leverbaar
  • Middelmatige accuduur
Asus Nexus 7
9,0
Welke Asus Nexus 7 wil je?
Wij hebben momenteel geen Asus Nexus 7 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Asus Nexus 7 video

Laatste berichten

‘Huawei werkt aan Nexus 7P tablet’

‘Huawei werkt aan Nexus 7P tablet’

Nieuws Huawei brengt mogelijk toch een opvolger van de Nexus 6P uit. De Chinese fabrikant zou met Google werken aan een nieuwe tablet, die als de Nexus 7P uitgebracht kan worden. De eerste specificaties zijn uitgelekt.
Terugblik op een iconisch Android-toestel: Nexus 7 (2013)

Terugblik op een iconisch Android-toestel: Nexus 7 (2013)

Nieuws Het is weer tijd voor een terugblik op een iconisch Android-toestel. Ditmaal bespreken we een tablet, en wel de Nexus 7 (2013). Wat maakte dit  compacte toestel  nou zo goed?
Google rolt Stagefright-patch uit naar Nexus-toestellen

Google rolt Stagefright-patch uit naar Nexus-toestellen

Nieuws Google heeft een patch voor het ernstige Stagefright-lek over-the-air beschikbaar gemaakt voor Nexus-toestellen.  Deze dicht het  ernstige lek in het videoframework van Android.
Download: Android 5.0 Lollipop voor Nexus 7 (2012)

Download: Android 5.0 Lollipop voor Nexus 7 (2012)

Nieuws De wifi-versie van de Nexus 7 uit 2012 kan al naar Android Lollipop worden geüpdatet. De officiële firmware is reeds via de Google-website te downloaden
Nexus 7 en 10 krijgen Lollipop op 3 november, andere Nexus-apparaten volgen

Nexus 7 en 10 krijgen Lollipop op 3 november, andere Nexus-apparaten volgen

Nieuws De Nexus 7 (beide versies) en Nexus 10 krijgen op 3 november de officiële update naar Android 5.0 Lollipop. Dat heeft Google bekendgemaakt. De Nexus 7 Android 5.0-update is daarbij…