Google Foto’s: oneindig foto’s en video’s opslaan in nieuwe app

Rutger Otto
28 mei 2015, 19:50
2 min leestijd
Google Foto’s: oneindig foto’s en video’s opslaan in nieuwe app

Een hele grote verrassing was het niet, maar tijdens Google I/O heeft de zoekgigant zijn nieuwe fotodienst Google Foto’s  uit de doeken gedaan. Deze  ‘veilige privé-omgeving voor al je kiekjes’ is  beschikbaar voor Android, iOS en het  web.

Lees verder na de advertentie.

Dit moet je weten over Google  Foto’s

Google Photos, of  Foto’s in het Nederlands,  is een nieuwe foto-app van Google, waarin je al jouw foto’s onderbrengt. Volgens de zoekgigant helpt Foto’s  je om ‘momenten uit je leven te organiseren’. De video hieronder geeft een korte introductie van de fotodienst en wat deze uniek maakt.

Foto`s organiseren

Google Foto’s  werkt als de centrale foto-app waarin al je afbeeldingen terechtkomen. Automatisch worden  ze  gesorteerd op dagen, maar door twee vingers uit elkaar te spreiden op het scherm, zoom je uit zodat dagen veranderen in maanden of jaren. Zo kun je snel naar het verleden schakelen en in je archief naar plaatjes zoeken.

Volgens Google laden alle foto`s snel, alsof ze lokaal worden opgeslagen. Toch staat geen van de plaatjes op de smartphone zelf, maar worden ze bewaard in de cloud. Google Foto’s  slaat alle plaatjes en filmpjes gratis op in de cloud en ‘in hoge kwaliteit’. Er zal hoe dan ook enige compressie plaatsvinden, maar foto’s worden tot 16 megapixels opgeslagen en video’s tot 1080p.

Google Foto’s  kan automatisch foto’s sorteren op basis van locatie of mensen. Dat laatste doet Google op basis van gezichtsherkenning. Volgens Google is de informatie volledige privé: ‘alleen voor jouw ogen’.

google photos

Suggesties

Google Foto’s  helpt je niet alleen met organiseren. Als je naar links veegt, helpt een assistent je om bijvoorbeeld collages te maken van je foto`s. Ook kun je op deze manier een timelapse-video maken van recent genomen foto`s. De functie lijkt op ‘Auto Awesome’ van Google Plus, maar met een betere, nieuwe interface.

google photos

Delen

Tot slot is er om meerdere foto`s te selecteren iets nieuws bedacht. Je drukt op één foto en sleept vervolgens over alle foto`s die je wil om ze in een groep te selecteren. Hierna  kun je meteen een linkje laten maken om de collectie te delen.

Lees meer over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu