Google Play Awards 2017: dit zijn de winnende apps en games

Rick van der Veer
19 mei 2017, 12:12
2 min leestijd
Google Play Awards 2017: dit zijn de winnende apps en games

Google heeft de beste Android-apps en -games van 2017 bekendgemaakt. Dit zijn de twaalf apps die hebben gewonnen.

Lees verder na de advertentie.

Winnaars van de Google Play Awards 2017

Zo’n zestig apps maakten kans om een prijs te winnen in maar liefst twaalf categorieën. De winnaars werden per categorie bekendgemaakt op Google I/O, de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van het bedrijf.

De beste app in het algemeen is Memrise geworden, een app waarmee je eenvoudig nieuwe talen kunt leren. De beste game werd Transformers: Strijders, een spel waarin je vecht tegen andere spelers in het Transformers-universum. Wat opvalt is dat Runtastic ook een award gewonnen heeft, ondanks dat de app al jaren meegaat. De prijs werd uitgereikt voor zijn uitstekende Android Wear-integratie.

Ook een liefdadigheids-app won een award. Met ShareTheMeal kun je met één tik 50 cent doneren om een kind in nood een maaltijd te bieden. Het kaartspel Hearthstone van Blizzard werd de beste multiplayer-game, terwijl je voor de beste vr-ervaring bij Virtual Virtual Reality moet zijn. In dat spel zet je een vr-bril op terwijl je al in een virtual reality-omgeving zit. In het overzicht hieronder zie je de winnaars van alle andere categorieën.

Google Play Awards 2017

De winnaars van de Google Play Awards werden gekozen door Google-medewerkers. Teams die specifiek iets met een bepaalde categorie te maken hadden, mochten daar de winnaar uitkiezen. Zo was het Daydream-team verantwoordelijk voor virtual reality-games, terwijl het team achter Android TV de televisie-apps op zich nam. Alle apps die in het afgelopen jaar in de Play Store zijn uitgekomen of geüpdatet maakten kans om genomineerd te worden.

Niet alleen de mening van Google deed er toe. Ook reviews en de gemiddelde scores van apps hadden invloed op de uitslag. Ook werd er bekeken hoe de app technisch gezien presteert en hoe innovatief ‘ie is ten opzichte van concurrenten.

Google Play handmatig installeren

Heb je de app per ongeluk van je toestel verwijderd of werkt hij niet meer? Download de Google Play Store en lees hoe je de app handmatig installeert.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu