Chinese kloon van Galaxy Note 4 nu al te bestellen

Gijs Ettes
18 augustus 2014, 10:20
1 min leestijd
Chinese kloon van Galaxy Note 4 nu al te bestellen
Goophone N4

Hoewel aankondiging van de Galaxy Note 4 waarschijnlijk pas over twee weken plaatsvindt, kun je nu al een Chinese kloon van Samsungs toptoestel reserveren. De Goophone N4 lijkt min of meer op de echte Note 4, al valt het namaaktoestel waarschijnlijk snel door de mand zodra je hem aanzet. De 1,7GHz-octacore-processor van MediaTek is immers aanzienlijk minder krachtig  dan de Exynos 5433-chip die de Note 4 waarschijnlijk krijgt.

Verder vinden we aan boord van de Goophone N4 ruimte voor twee simkaarten, 16GB opslag en 2GB aan werkgeheugen. Ter vergelijking: de Note 4 heeft volgens de laatste geruchten 4GB aan werkgeheugen. Het 5,7 inch-scherm van de N4 beschikt bovendien over een lagere 1080p-resolutie. Foto’s schiet deze Chinese kloon met 5 (frontcamera) en 13 megapixels (hoofdcamera).

Lees verder na de advertentie.

Chinese smartphones in opkomst

De Goophone N4 toont maar weer eens aan  hoe goed men in China is met het namaken van nog niet aangekondigde smartphones. Toch zijn er genoeg fabrikanten die hun best doen om juist originele telefoons uit te brengen, en met succes. Zo heeft Huawei de laatste maanden veel marktaandeel gewonnen met zijn dunne en betaalbare Ascend-telefoons. De Ascend P7 scoorde in onze review een uitstekende 8,5.

De meest interessante Chinese smartphone van dit moment is echter de OnePlus One, die grotendeels is vormgegeven door de ex-ceo van het eveneens Chinese Oppo. De telefoon biedt voor slechts 269 euro een 5,5 inch-scherm (1080p), een snelle Snapdragon 801-chip, 3GB aan werkgeheugen en de CyanogenMod-versie van Android 4.4. Meer over dit betaalbare toptoestel lees je in onze OnePlus One review.

(Via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 4
Samsung Galaxy Note 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu