De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Galaxy Note 4 Lollipop-update niet vertraagd door Gear VR

Redactie
2 februari 2015, 11:02
2 min leestijd
Galaxy Note 4 Lollipop-update niet vertraagd door Gear VR

De Android Lollipop-update voor de Galaxy Note 4 van Samsung is niet vertraagd door vermeende compabiliteitsproblemen met de virtual reality-bril Gear VR.

Lees verder na de advertentie.

Dat zegt Oculus-cto en gameontwikkelaar John Carmack op Twitter.  De Gear VR van Samsung, die kan worden gebruikt in combinatie met de Galaxy Note 4, is in samenwerking met Oculus ontwikkeld.

Het scherm van de smartphone wordt in de Gear VR gebruikt als scherm waar de gebruiker naar kijkt. Twee lenzen en extra technologieën als sensoren zorgen er vervolgens voor dat er een virtuele ervaring ontstaat als je de bril opzet.

Galaxy Note 4 Lollipop-update: waar blijft ‘ie?

Samsung Galaxy Note 4

Galaxy Note 4-bezitters wachten al geruime tijd op de update naar Android 5.0. Zo hebben andere smartphones van Samsung, zoals de Galaxy S5 en Galaxy Note 3, al de update ontvangen. En dat schiet in het verkeerde keelgat van Galaxy Note 4-eigenaren, die eigenlijk het laatste topmodel van Samsung gebruiken.

Het gerucht ging dat de Galaxy Note 4 Lollipop-update is uitgesteld wegens compabiliteitsproblemen met de Gear VR, maar daar is volgens Carmack niets van waar. Wat wel de precieze reden is, is vooralsnog onbekend. Samsung heeft nog niet op de geruchten gereageerd, en ook nog niet gemeld waarom het zo lang duurt voordat de Lollipop-update voor de Galaxy Note 4 wordt uitgerold.

Galaxy Note 4 kopen

In onze Galaxy Note 4 review noemden wij de phablet “de beste grote smartphone die je momenteel kunt kopen”, en daar staan wij logischerwijs nog steeds achter. Een Galaxy Note 4 kopen is al mogelijk vanaf 32 euro per maand, waarbij je het toestel gratis krijgt.

Via onderstaande aanbieders kun je de Galaxy Note 4 bestellen. Het toestel verscheen op  17 oktober in Nederland en België in de kleuren Charcoal Black, Frost White, Bronze Gold en Blossom Pink voor een verkoopadviesprijs van 799 euro.

Samsung Galaxy Note 4

Samsung Galaxy Note 4 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Samsung Galaxy Note 4 prijzen. Bekijk alle Samsung smartphones.

Alle Samsung smartphones met prijzen

Gear VR kopen

De adviesprijs van de Gear VR, die alleen in de kleur Frost White verschijnt, bedraagt bij verschijning 199 euro. Wil je er ook nog een Game Pad bij voor het spelen van spelletjes, dan betaal je 50 euro meer.

Laatste nieuws over Samsung

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 4
Samsung Galaxy Note 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu