Haardvuur op je Chromecast? Zo doe je dat

chromecast haardvuurEen digitaal haardvuurtje op je Chromecast? Geen probleem! Google heeft het voor Chromecast-bezitters mogelijk gemaakt om een haardvuur op de tv te tonen, op eenzelfde manier als Netflix dat ook doet – daar kun je immers ook een digitaal haardvuur naar je tv streamen.

De nieuwe feature is te vinden in Play Music, de officiële muziekdienst van Google. Zo wordt het haardvuur getoond als je muziek aan het afspelen bent, om zo wat meer sfeer in de huiskamer te brengen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Je kunt de haardvuur-optie selecteren door naar de website van Play Music te gaan, naar de instellingen te navigeren en vervolgens op labs te klikken. Hier vind je functies die nog niet officieel aan de dienst zijn toegevoegd en als een soort testen fungeren.

Selecteer Chromecast Fireplace Visualizer, waarna het haardvuur op de tv wordt geprojecteerd. Is leuk, met name voor Valentijnsdag.

Chromecast in het kort

Chromecast NederlandDe ChromeCast is een hdmi-stick die je in je tv stopt en met wifi verbindt. Hierna kun je content van verschillende bronnen afspelen, ook via je smartphone of tablet.

Onder andere Netflix, Plex, YouTube en Play Music worden al door de Chromecast ondersteund. Recentelijk heeft Google de SDK vrijgegeven, waarna ontwikkelaars naar eigen keus Chromecast-ondersteuning aan hun apps kunnen toevoegen. Het apparaat kost 35 dollar en Google heeft naar eigen zeggen het plan de Chromecast medio 2014 beschikbaar te maken voor een internationaal publiek.

Bekijk ook onze uitgebreide lijst van Chromecast apps

Wil je de slimme hdmi-stick van Google aanschaffen? Check dan de Chromecast kopen-pagina!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.