Dit is waarom het logisch is dat HTC een mobiele vr-bril maakt

Erwin Vogelaar
15 februari 2017, 20:36
2 min leestijd
Dit is waarom het logisch is dat HTC een mobiele vr-bril maakt

Er is een nieuwe HTC vr-bril op komst. Niet zo duur en uitgebreid als de HTC Vive, maar eentje die waarschijnlijk meer de concurrentie met de Gear VR en Daydream aangaat.

Lees verder na de advertentie.

HTC vr-bril

HTC is een belangrijke speler op de vr-markt, maar niet als het gaat om virtual reality voor smartphones. Daar gaat mogelijk verandering in komen. In een interview met website CNet, heeft het bedrijf laten weten dat er een nieuwe vr-bril in de maak is die zich op een ander segment van de markt gaat richten dan de HTC Vive. De Vive is namelijk een dure bril die alleen werkt in combinatie met een stevige computer. HTC wil de volgende vr-bril mobieler maken.

htc vr-bril

Als we denken aan vr-brillen die mobiel zijn, dan komen we al snel uit bij de Gear VR en Daydream, waar je een smartphone in stopt. Dat gaat met de bril van HTC niet gebeuren. Chia-lin Chang van HTC stelt tegenover CNet dat het bedrijf mobiliteit met virtual reality wil combineren. In de komende maanden zal HTC zijn verdere plannen hiervoor uit de doeken doen, maar het bedrijf stelt al wel dat het niet om een smartphone in een bril gaat: “Het zal iets anders zijn”.

Het is logisch dat HTC zich hier op gaat focussen. Het bedrijf was een van de eerste spelers op de markt met een geavanceerde vr-bril, maar de HTC Vive spreekt maar een kleine doelgroep aan. Dit terwijl een bril als de Gear VR juist wel veel gebruikers vindt. Door daar tussenin te gaan zitten, kan HTC een nieuwe markt aanspreken van mensen die graag meer met vr willen dan wat er nu met smartphones mogelijk is, maar geen geld overhebben voor een HTC Vive.

Wellicht is de oplossing een bril met een eigen scherm die aangesloten wordt aan een smartphone? Hierdoor kan er een betere resolutie bereikt worden die niet afhankelijk is van het smartphonescherm. Tevens zou de de telefoon zelf als controller kunnen dienen.

Lees het laatste nieuws over HTC

Bron: CNet
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu