Huawei presenteert 3.7 inch smartphone met unibody design

Redactie
3 augustus 2011, 19:30
1 min leestijd
Huawei presenteert 3.7 inch smartphone met unibody design

De Chinese fabrikant Huawei heeft een smartphone gepresenteerd met een unibody behuizing. De Huawei Vision heeft een 3.7 inch touchscreen, 1 GHz Snapdragon processor van Qualcomm en is voorzien van Android 2.3 Gingerbread. Hiernaast heeft Huawei een eigen 3D-interface toegevoegd, hoewel de telefoon geen 3D-scherm heeft.

De Vision heeft een aluminium unibody behuizing, die op zijn dunste punt niet dikker is dan 9,9 mm. Het geheel weegt 121 gram. De Huawei Vision is voorzien van een 5 megapixel camera en een flitser. Hiermee is het mogelijk om HD-video op te nemen in 720p. Het interne geheugen bestaat uit 2 GB, maar dit kan worden uitgebreid met een MicroSD-kaart. De meegeleverde accu heeft een vermogen van 1.400 mAh. Ook A-GPS en Wi-Fi b/g/n zijn aanwezig.

Lees verder na de advertentie.

Hoewel de telefoon met Android 2.3 Gingerbread wordt geleverd, is deze aangepast door Huawei. Zo is een een 3D-interface toegevoegd waarmee het mogelijk wordt om elk paneel in het homescreen met één veeg te selecteren. De interface moet het gemakkelijk maken om apps te sorteren. Op de Huawei Vision zullen de volgende spellen voorgeïnstalleerd zijn: Angry Birds, Asphalt 6: Adrenaline, Order & Chaos Online, en Guerrilla Bob HD.

Huawei brengt niet vaak telefoons uit onder haar eigen naam. Meestal levert ze telefoons die providers die vervolgens de telefoon hernoemen. Of dit ook met de Huawei Vision gaat gebeuren is nog niet duidelijk. In september moet het toestel voor het eerst op de markt komen. Het is niet duidelijk of de Vision dan ook meteen in Nederland beschikbaar zal zijn.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu