‘ICS Value Pack’ voor Samsung Galaxy S en Galaxy Tab niet zeker

'ICS Value Pack' voor Samsung Galaxy S en Galaxy Tab niet zekerEr is veel te doen geweest of de Samsung Galaxy S en de orginele Galaxy Tab in aanmerking komen voor Android 4.0 Ice Cream Sandwich. In eerste instantie liet Samsung weten dat ze niet van plan was om de populaire Galaxy S te updaten naar ICS, maar hier kwam ze naderhand weer op terug vanwege het vele commentaar. In plaats van een volledige ICS-update zou Samsung een Value Pack krijgen met daarbij de belangrijkste functies van Android 4.0. Volgens The Next Web heeft Samsung echter totaal geen intentie om dit daadwerkelijk te gaan doen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Dat de Samsung Galaxy S geen upgrade naar Ice Cream Sandwich zal krijgen is moeilijk te verkopen. De Google Nexus S heeft nagenoeg dezelfde specificaties als de Galaxy S maar de laatste zal geen ICS krijgen omdat het volgens Samsung niet mogelijk is om de eigen softwarelaag TouchWiz in combinatie met Android 4.0 goed te laten draaien op de telefoon. De hardware zou hier echter toch niet krachtig genoeg voor zijn aldus een woordvoerder van het Zuid-Koreaanse bedrijf tegenover The Next Web.

Samsung is wel van plan om Ice Cream Sandwich op korte termijn voor onder meer de Samsung Galaxy S II en de Samsung Galaxy Note te verspreiden. Ook de nieuwere Galaxy Tab modellen komen in aanmerking voor de Ice Cream Sandwich update. Naar verwachting zullen binnenkort wel veel alternatieve ICS-roms uitgebracht gaan worden voor de Galaxy S.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.