Makerbot maakt 3D-printen van je eigen OUYA-behuizing mogelijk

Redactie
27 maart 2013, 16:36
1 min leestijd
Makerbot maakt 3D-printen van je eigen OUYA-behuizing mogelijk
ouya makerbot

MakerBot en OUYA hebben vandaag spectaculair nieuws aangekondigd. Gamers kunnen de behuizing van hun OUYA gameconsole thuis printen met een MakerBot 3D-printer. De OUYA-designbestanden komen op Thingiverse.com te staan, waar je ze kunt downloaden en vervolgens met de 3D-printer kunt namaken. Daarna bouw je je eigen OUYA-behuizing inclusief deksel en knop met springveer.

Heb je een MakerBot Replicator 2X Experimental 3D-printer, dan kun je de OUYA-behuizing ook in ABS in plaats van PLA-materiaal printen. Met de aankondiging wordt het mogelijk om de Android-gebaseerde OUYA-gameconsole helemaal aan te passen aan je eigen wensen. Gameontwikkelaars kunnen straks bijvoorbeeld ook speciale behuizingen maken, met de opdruk van een nieuwe game.

Lees verder na de advertentie.

De OUYA is een gameconsole die op Android draait en die 99 dollar kost. OUYA had 950.000 dollar nodig om de spelconsole te kunnen maken en haalde binnen één dag al in drievoud het benodigde bedrag binnen. De Android-spelcomputer beschikt over een eigen Google Play Store waar je alle games gratis kunt uitproberen. Pas daarna hoef je een game aan te schaffen. Wilde je de OUYA vanuit Nederland bestellen, dan was je 99 dollar plus 20 dollar verzendkosten kwijt. Er zit een NVIDIA Tegra 3 quadcore-processor, 1GB RAM-geheugen, 8GB aan intern geheugen in.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu