De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Facebook introduceert Messenger Lite: apk-bestand nu beschikbaar

Thomas Haenen
7 oktober 2016, 11:40
2 min leestijd
Facebook introduceert Messenger Lite: apk-bestand nu beschikbaar

Messenger Lite is een aangepaste versie van Facebooks bekende berichtendienst. De Lite-versie verbruikt minder data en werkt ook op oudere smartphones. Een apk is beschikbaar zodat je de app in Nederland ook in Nederland kunt proberen.

Lees verder na de advertentie.

Messenger Lite voor Android

Na Facebook Lite is sinds deze week ook een Messenger Lite. De nieuwe app is vooral bedoeld voor opkomende landen, waar het mobiele internet minder snel is en consumenten goedkopere smartphones gebruiken. De app is vooralsnog slechts beschikbaar in een klein aantal landen, maar kan in de toekomst via een omweg ook in Nederland op je smartphone geïnstalleerd worden.

De databesparing van Messenger Lite begint al bij het installatieproces. Waar de gewone versie van de app zo’n 60MB opslagruimte vereist, heb je voor de Lite-variant minder dan 10MB nodig. Ook het logo is aangepast: geen blauw wolkje met witte bliksem, maar een wit wolkje met blauwe bliksem.

Met Messenger Lite kunnen gebruikers nog altijd berichten en foto’s naar elkaar versturen. Foto’s lijken wel te worden voorzien van enige compressie, zodat ze sneller gedownload kunnen worden. Ook kun je met de app geen stickers versturen, al kun je ze wel ontvangen. De integratie met andere diensten ontbreekt en het is ook niet mogelijk om elkaar te bellen of videochatten.

Hoewel Messenger Lite vooral bedoeld is voor opkomende landen, kan het ook aardig interessant zijn voor Nederlanderse gebruikers. De dienst vereist namelijk minder opslagruimte, waardoor je meer ruimte overhoudt. Bovendien zal een versie van Messenger zonder fratsen wellicht sommige gebruikers aanspreken.

Messenger Lite downloaden

Op dit moment is de berichtendienst slechts beschikbaar in een klein aantal landen, waaronder Venezuela en Kenia. Facebook zegt de app binnenkort ook in andere landen uit te rollen, al is onbekend of ook Nederland daarbij hoort. Facebook Lite is hier bijvoorbeeld ook niet officieel beschikbaar. Wel kunnen gebruikers sinds vannacht een los apk-bestand downloaden en installeren, via onderstaande link. Volg vervolgens deze stappen voor het installeren van een apk-bestand op je Android-smartphone.

Download Messenger Lite via APK-mirror (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu