‘Nexus X krijgt Snapdragon 805 en Android 5.0 Lemon Meringue Pie’

Redactie
27 augustus 2014, 14:08
1 min leestijd
‘Nexus X krijgt Snapdragon 805 en Android 5.0 Lemon Meringue Pie’
nexus x android 5.0

De geruchten wijzen steeds meer op de naam ‘Nexus X‘ in plaats van de Nexus 6, die de huidige Nexus 5 opvolgen. En hoewel het nog steeds onduidelijk is hoe de smartphone precies gaat heten, is het wel duidelijk dat er een nieuwe Nexus-smartphone komt.

Volgens de Franse retailer Fnac, een bekende winkelketen, krijgt de smartphone een 5,2 inch-scherm met een Snapdragon 805-chip, 13 megapixel-camera en de laatste Android-versie, die naar verluidt Lemon Meringue Pie gaat heten. Op dit moment draagt ‘ie nog de codenaam Android L.

Lees verder na de advertentie.

Nexus X Android 5.0

Fnac – geen onbekende naam in Frankrijk en België – zegt dat het toestel draait op Android Lemon Meringue Pie 5.0, wat de geruchten over de naam van de laatste week indirect bevestigt. Daarmee zou de afkorting Android LMP worden.

Verder meldt de website dat er twee versies komen met 32 en 64GB opslagruimte. Volgens Fnac zou de 32GB-versie van de smartphone 420 euro gaan kosten, wat nog steeds een stuk minder is dan andere vlaggenschepen. De 64GB-versie krijgt een prijskaartje van 449 euro.

nexus-x

Het valt echter te betwijfelen dat Fnac dergelijke informatie in bezit heeft. Mogelijk baseert de retailer zich op de verkoper, MARTITEK, dat zich weer baseert op de geruchten van de afgelopen weken. We weten het in ieder geval nog niet, maar een Nexus X met een 5,2 inch full-hd-scherm, Snapdragon 805, Android 5.0, 13 megapixel-camera en een goede accu maken mij in ieder geval enthousiast.

Het laatste Nexus X-nieuws

Nexus X

Nexus 6

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Nexus 6
Motorola Nexus 6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu