Google brengt Android 7.1 Nougat uit voor Nexus 6

Hoewel Android 7.1 Nougat al enkele weken beschikbaar is voor de Nexus 5X en Nexus 6P bleef de iets oudere Nexus 6 achter. Nu heeft Google de Nexus 6 Android 7.1-release eindelijk uitgebracht voor Motorola’s phablet.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Nexus 6 Android 7.1-release

De Motorola Nexus 6 loopt dankzij de laatste update weer gelijk met zijn nieuwere broers, de LG Nexus 5X en Huawei Nexus 6P. Samen met de Google Pixel zijn nu alle smartphones die rechtstreeks door Google worden ondersteund voorzien van Android 7.1 Nougat.

Android 7.1 Nougat is maar een kleine update, maar voegt toch een aantal nuttige zaken toe. Door lang te drukken op icoontjes kun je met app shortcuts snel naar specifieke plekken in een app springen. Ook is er nu vanuit het besturingssysteem ondersteuning voor toetsenborden met afbeeldingen. Met bijvoorbeeld Gboard kun je dan rechtstreeks vanuit het toetsenbord gifjes versturen. Daarnaast brengt Android 7.1 een hele reeks aan nieuwe emoji naar de Nexus 6.

Nexus 6 Android 7.1-release

De update voor de Nexus 6 rolt een stuk later uit dan die voor andere Nexus-smartphones. De reden dat Google Android 7.1 uitgesteld heeft voor de phablet had te maken met een bug die op het laatste moment in de software gevonden werd. Deze fout is inmiddels verholpen, maar betekende wel dat er meer tijd nodig was om de update klaar te maken.

Android 7.1 Nougat is waarschijnlijk de laatste grote update die de Nexus 6 van Google krijgt. Het toestel kwam eind 2014 uit en is nu dus ruim twee jaar oud. Doorgaans krijgen Nexus-smartphones twee tot drie jaar ondersteuning van Google. Het is  daarom onwaarschijnlijk dat gebruikers van de Nexus 6 nog grote updates voor hun toestel kunnen verwachten.

Android 7.1 downloaden

Je Nexus 6 geeft vanzelf een notificatie als de update voor je klaar staat. Via de Instellingen-app kun je handmatig naar updates zoeken als je niet wil wachten tot je smartphone zelf de notificatie geeft. Via de Google developer-website kun je de update ook los downloaden waarna je hem via je computer kunt installeren.

Lees het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.