Digitale assistent Google Now wordt slimmer met Now on Tap

Redactie
28 mei 2015, 19:42
2 min leestijd
Digitale assistent Google Now wordt slimmer met Now on Tap

Google Now wordt de komende tijd slimmer en proactiever. Google werkt aan een nieuwe functie genaamd ‘Now on Tap’, die in Android M wordt geïmplementeerd en sneller antwoord geeft op vragen die je stelt.

Lees verder na de advertentie.

Now on Tap: hoe Google Now slimmer wordt

Kort samengevat: Now on Tap analyseert wat er op je scherm wordt getoond en gebruikt die context om op het juiste moment de juiste informatie te tonen.  Now on Tap kan herinneringen instellen, informatie over restaurants opvragen en direct de juiste telefoonnummers voor je zoeken.

Bij het verbeteren van zoekassistent Google Now is Google uitgegaan van drie zaken: context, proactief antwoorden tonen en helpen om dingen gedaan te krijgen. Google Now is de afgelopen tijd al stukken beter geworden en begrijpt inmiddels 100 miljoen plaatsen van over de hele wereld en op welke manier deze nuttig kunnen zijn (denk aan het verschil tussen pretparken, restaurants en een tankstation).

now on tap

Now on Tap werkt in alle apps, zonder dat de app-ontwikkelaar hiervoor speciale aanpassingen hoeft te doen. Zo kun je tijdens het afspelen van een bepaald liedje de echte naam van de desbetreffende artiest opvragen met een stemcommando. Als voorbeeld wordt  Skrillex gegeven, een dj die in het echte leven Sonny John Moore heet.

Druk je de homeknop van je Android-toestel in en zeg je ‘Hier heb ik hulp bij nodig’, dan zal Now on Tap je op basis van de context van informatie voorzien. En heb je een e-mail geopend die over een bepaalde film gaat, zal  Now on Tap je met een druk op de knop relevante informatie tonen (denk aan de trailer, acteurs en IMDb-informatie). Zo kun je snel checken of de film de moeite van het kijken waard is.

→ Lees ook: Android M officieel: 6 verbeteringen in het nieuwe Android.

Het laatste nieuws over Android M

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu