Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

OnePlus 2 standaard voorzien van veilige vingerafdrukscanner

Wouter Nijsen
30 juni 2015, 8:31
2 min leestijd
OnePlus 2 standaard voorzien van veilige vingerafdrukscanner

OnePlus heeft aangekondigd dat de OnePlus 2 voorzien wordt van een vingerafdrukscanner. Die zou volgens het bedrijf sneller en beter werken dan het Touch ID van Apple.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 2 vingerafdrukscanner

OnePlus heeft gisteravond aangekondigd dat zijn  aanstaande smartphone, de OnePlus 2, een vingerafdrukscanner krijgt. Hierbij zou het gaat om een nieuwe en snelle  scanner, die volgens OnePlus beter en sneller werkt dan Touch ID, een technologie die je kent van Apples iPhones. De vingerafdrukscanner laat gebruikers van de OnePlus 2 met één tik het toestel ontgrendelen, om zo naar het homescreen te gaan.

OnePlus 2 vingerafdrukscanner

Het is mogelijk om tot vijf verschillende vingerafdrukken te scannen en bewaren, zodat je niet gebonden bent aan één vinger. OnePlus benadrukt verder dat het veilig om wil gaan met de persoonlijke data die een vingerafdrukscanner verwerkt en opslaan, en meldt dat het de scanner daarom goed heeft beveiligd. Het bedrijf geeft overigens aan dat het al met de OnePlus One een vingerafdrukscanner had kunnen introduceren, maar het destijds nog niet de juiste tijd vond.

Meer over de OnePlus 2

OnePlus maakt langzaamaan steeds meer specificaties van de OnePlus 2 bekend. Dat komt doordat het bedrijf ervoor kiest om het nieuwe toestel stap voor stap te onthullen, en niet in één keer, zoals veel andere smartphonefabrikanten dat wel doen.

Zo zijn we te weten gekomen dat de OnePlus 2 zal beschikken over een usb-c-poort, waardoor er onder meer een hogere doorvoer van data en stroom mogelijk is. Ook zal de smartphone aangestuurd worden door een koelere versie van de Snapdragon 810-chip, om oververhitting te voorkomen. Verder is de verwachting dat het scherm 5,5 tot 5,7 inch meet, al is de resolutie nog onbekend.

De OnePlus 2 wordt op 17 juli officieel onthuld. Dan komen we te weten  wat de precieze specificaties van het toestel zullen zijn. De presentatie is via een virtualrealitybril, zoals de Google Cardboard, in 360 graden te volgen.

Het laatste nieuws over OnePlus

Bron: OnePlus
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus Two
OnePlus Two

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu