De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

OnePlus Two

8

OnePlus 2: de opvolger van de OnePlus One

De OnePlus 2 is de opvolger van de mateloos populaire  OnePlus One  en is sinds  medio augustus 2015 verkrijgbaar voor  339 euro voor het model met 16GB opslag/3GB RAM en 399 euro voor het model met 64GB opslag/4GB RAM. Beide versies zijn verder identiek: zo beschikken ze over een  krachtigere  Snapdragon 810-chip van Qualcomm, een usb-c-poort  en een vingerafdrukscanner.

De OnePlus 2 is  ook  voorzien van  een 5,5 inch-scherm met een 1080p-resolutie,  een vernieuwde 13 megapixel-camera aan de achterkant en een 5 megapixel-frontcamera. Het toestel draait op het door OnePlus ontwikkelde OxygenOS, dat is gebaseerd op Android 5.1.1.  De accu van  3300 mAh moet ervoor zorgen dat je met gemak het einde van de dag haalt.  Verder is er dualsim-ondersteuning, bluetooth 4.1 en volledige ondersteuning voor het Nederlandse 4G-netwerk. Nfc en micro-sd ontbreken.

De OnePlus 2  in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

Sinds 27 juli 2015 weten we precies wat we van de OnePlus 2 mogen verwachten. De belangrijkste features van het toestel hebben we hieronder op een rijtje gezet. Lees ook onze uitgebreide OnePlus 2 review om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden van de smartphone.

  • Krachtige Qualcomm Snapdragon 810-chip met een 1,8GHz octacore-processor
  • Voorzien van 16GB opslag/3GB RAM (339 euro) of 64GB opslag/4GB  RAM (399 euro)
  • 3300 mAh-accu, usb-c-poort en een vingerafdrukscanner
  • Officiële aankondiging op 27 juli 2015, release in augustus  2015

Meer over de OnePlus  2

OnePlus heeft zijn nieuwe vlaggenschip wederom voorzien van een 5,5 inch-ips-scherm, al is de behuizing iets minder breed en hoog. Wel is het gewicht toegenomen  (van 162 naar 175 gram) en is het toestel iets dikker (9,9 millimeter). Het display  heeft dezelfde resolutie van 1920 bij 1080 pixels, waardoor we verwachten dat de accuduur niet zoveel zal afwijken van die van de OnePlus One.

oneplus 2 design

Verder heeft de OnePlus 2 de beschikking over een 13 megapixel-camera met flitser aan de achterzijde en een frontcamera die plaatjes schiet met maximaal 5 megapixels. Standaard draait het toestel op Android 5.1.1 met de OxygenOS-skin van OnePlus.

Een paar nadelen van het toestel hebben we al eerder genoemd. Zo heeft de OnePlus 2 geen ondersteuning voor nfc, want dat zou niemand volgens OnePlus gebruiken. Het is dus niet mogelijk om contactloos te betalen met de smartphone of om bijvoorbeeld snel een draadloos accessoire te koppelen. Ook micro-sd, voor het uitbreiden van de interne opslag, is niet mogelijk. Tot slot heeft het toestel niet de mogelijkheid om draadloos opgeladen te worden, en ook een snellader is afwezig.

OnePlus 2 release en kopen

De OnePlus 2 release vond  op 11 augustus 2015 plaats: sinds  dat moment is het toestel op uitnodiging aan te schaffen. Om overproductie te voorkomen wordt er nog steeds met het gewraakte invitesysteem gewerkt, maar de productie van het toestel is wel flink opgeschroefd. Daardoor krijgen geïnteresseerden sneller de mogelijkheid om de OnePlus 2 te kopen. Houd wel rekening met lange wachttijden, want al honderdduizenden mensen hebben zich voor een reservering ingeschreven.

oneplus 2 scherm

Er zijn verschillende manieren om aan een OnePlus 2 invite te komen. Je kunt je hier inschrijven, eentje krijgen van een vriend die het toestel heeft gekocht of door mee te doen aan wedstrijden en promoties van OnePlus. Via de fora en sociale media (Facebook, Twitter en Instagram) van de fabrikant wordt informatie over nieuwe invites gedeeld, dus als je interesse hebt is het de moeite waard om deze in de gaten te houden.

Lees onze OnePlus 2 review

De langverwachte tweede smartphone van OnePlus is eindelijk hier! Is de OnePlus 2 net zo verrassend als zijn voorganger of hoef je geen moeite te doen om een invite te bemachtigen? Je lees het in onze uitgebreide OnePlus 2 review.

De OnePlus 2 is niet zo verrassend als zijn voorganger, maar voelt op diverse fronten wel een stuk volwassener aan. Zo heeft het toestel volledige 4G-ondersteuning, een stevig en zakelijk design en een prettige interface. OnePlus heeft een aantal slimme toevoegingen gedaan, waarbij het notificatieschuifje, de programmeerbare knoppen en de optie om app-permissies te beheren, in positieve zin opvallen. Dankzij de snelle hardware en afwezigheid van een zware skin voelt de OnePlus 2 ook nog eens vliegensvlug aan. En als je niet de hele dag spelletjes speelt, houdt de accu het ook nog eens lang uit.

Maar er zijn ook duidelijke nadelen. Zo heeft de OnePlus 2 de neiging om erg heet te worden en missen we ondersteuning voor snelladen, nfc en micro-sd. Bovendien voegt usb-c weinig toe, aangezien de poort usb 2.0 gebruikt en daardoor niet sneller is met de doorvoer van stroom en data. Dan tot slot de verkrijgbaarheid: net als de OnePlus One is zijn opvolger vooralsnog alleen op uitnodiging te koop. Het gewraakte invitesysteem zorgt ervoor dat de OnePlus 2 slechts voor een klein publiek te koop is, en het zal nog maanden duren voordat hier verandering in komt. En dat is jammer, want ondanks de minpunten is de nieuwe OnePlus een prima alternatief voor de vlaggenschepen van Samsung, HTC en LG.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews OnePlus Two

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu