De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Fijn: OnePlus rolt update uit voor wifi-beveiligingslek

Wouter Nijsen
30 oktober 2017, 13:02
2 min leestijd
Fijn: OnePlus rolt update uit voor wifi-beveiligingslek

OnePlus is één van de eerste fabrikanten die een update uitbrengt om het wifi-beveiligingslek, dat eerder deze maand werd ontdekt, te dichten. Gek genoeg ontvangt de twee jaar oude OnePlus 2 de update eerst.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus-update brengt wifi-fix

OnePlus rolt OxygenOS-versie 3.6.1 uit naar de OnePlus 2 om het wifi-beveiligingslek te fixen. Belangrijk, omdat het lek ervoor zorgt dat het voor kwaadwillen relatief makkelijk is om in te breken op wifi-netwerken. Ook laat KRACK, zoals het lek heet, kwaadwillenden je surfgedrag in de gaten houden, wachtwoorden achterhalen en je internetverbinding afluisteren.

Zo bescherm je jezelf tegen het wifi-beveiligingslek op Android

Daarom is het belangrijk dat Android-toestellen zo snel mogelijk van een update worden voorzien, zeker omdat vooral Android 6.0 (Marshmallow) en nieuwer kwetsbaar is. De OnePlus 2, die ook op deze versie van het besturingssysteem draait, is één van de eerste toestellen die een fix krijgt voor KRACK. OxygenOS 3.6.1 brengt ook de beveiligingsupdate van oktober naar het toestel. Dat was nodig, want de OnePlus 2 kreeg maanden geleden voor het laatst een update.

oneplus 3

Gek genoeg is de update nog niet beschikbaar voor nieuwere toestellen, zoals de OnePlus 3, OnePlus 3T en OnePlus 5. De verwachting is dat het bedrijf op de korte termijn ook met een fix voor deze toestellen komt. Wel wordt Android 8.0 (Oreo) momenteel getest voor de OnePlus 3 en 3T. Ook de OnePlus 5 krijgt voor het einde van het jaar een Oreo-update.

OnePlus 5T

Mogelijk draait de OnePlus 5T, een verbeterde versie van het huidige OnePlus-vlaggenschip, standaard op Android 8.0. De afgelopen weken is al het nodige over het toestel gelekt. De smartphone zou een 6 inch-scherm hebben met minimale bezels en een resolutie van 2160 bij 1080 pixels. Verder blijft de hardware waarschijnlijk ongewijzigd, al wordt gespeculeerd over een verbeterde frontcamera en grotere accu. De aankondiging van de OnePlus 5T vindt mogelijk op 16 november plaats.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 3T
OnePlus 3T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu