Oppo R11 officieel: Snapdragon 660 en stevige selfiecamera
Erwin Vogelaar

Oppo kondigt de R11 officieel aan nadat alle details al praktisch op straat lagen. Het toestel valt voornamelijk op door de goede camera’s.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Oppo R11 officieel aangekondigd

Het nieuwe toestel van Oppo is de R11. De afgelopen dagen lagen praktisch alle details rond dit toestel al op straat, maar nu heeft het Chinese bedrijf de smartphone officieel aangekondigd. Het metalen toestel heeft een 5,5 inch-amoled-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Uit de doos draait het toestel op Android 7.1 (Nougat), met de Color OS-skin van Oppo.

Onder de motorkap zit een Snapdragon 660-chip, gecombineerd met 64GB opslagruimte en 4GB RAM. Vooral opvallend zijn de camera’s in de smartphone. Aan de achterkant zit een dubbele camera (20 en 16 megapixel). Hiermee zoom je tweemaal optisch in voor mooiere foto’s van een afstandje. Ook maken deze camera’s bij een portretfoto de achtergrond wazig. Met de 20 megapixel-frontcamera worden indrukwekkende selfies gemaakt. Net als vorige toestellen van Oppo, blijft het maken van goede foto’s een topprioriteit.

oppo r11 officieelDe Oppo R11 is vanaf 10 juni in China verkrijgbaar. Volgens geruchten kost het toestel net geen 500 dollar. Het is echter onduidelijk of het toestel ook buiten China verschijnt. Voorgaande toestellen kwamen op een later moment ook naar ons continent. Zo werd de Oppo R9 in Europa uitgebracht als de F1 Plus.

In China is de R11 verkrijgbaar in drie kleuren: goud, zwart en roségoud. Als er meer bekend is over de release van de R11 in Europa, dan lees je het uiteraard op Android Planet. Er zijn ook geruchten over een groter broertje van de Oppo R11, de R11 Plus. Hier heeft het bedrijf echter nog niets over laten weten.

Lees het laatste nieuws over Oppo

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.