Oppo-smartphone met achterkant van saffierglas komt naar Europa

Oppo gaat via zijn Europese webwinkel opnieuw een interessante smartphone aanbieden; de  Oppo R1X, die is voorzien van een achterkant die geheel bestaat uit saffierglas.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Saffierglas is enorm sterk en krasbestendig en wordt veelal gebruikt voor bescherming van de cameralens of vingerafdrukscanner. Het is daarom best bijzonder dat de gehele glazen achterkant ook van saffierglas is gemaakt. Deze zal niet zo snel breken als je ‘m per ongeluk laat vallen.

Oppo R1X komt naar Europa

De  Oppo R1X is verder voorzien van een 5 inch-scherm met een hd-resolutie van 1280 bij 720 pixels, Snapdragon 615-chip met een 1,8GHz octacore-processor, 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagruimte dat met een micro-sd-kaart uit te breiden is. Het toestel is daarbij 6,8 millimeter dik en weegt zo’n 130 gram.

oppo-r1x-2

Foto’s worden geschoten met een 13 megapixel-camera aan de achterkant of een 5 megapixel-camera aan de voorzijde. Het toestel komt beschikbaar in twee kleuren: blauw en wit, waarbij de zijkanten van de smartphone bestaan uit metaal.

De verwachte adviesprijs van de  Oppo R1X is 375 euro. In april wordt de definitieve prijs van de smartphone bekendgemaakt.  De prijs is gezien het gebruik van saffierglas vrij laag, maar daar staan wel een hd-scherm en niet al te krachtige octacore-processor tegenover.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.