Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Sundar Pichai tegen jonge vrouwen: ‘Er is een plek voor jullie bij Google’

Erwin Vogelaar
12 augustus 2017, 18:51
2 min leestijd
Sundar Pichai tegen jonge vrouwen: ‘Er is een plek voor jullie bij Google’

Google-ceo Sundar Pichai spreekt zich uit over het anti-diversiteit-manifest op een techevenement voor meisjes. Dit gebeurde vlak nadat een meeting over het onderwerp werd geannuleerd.

Lees verder na de advertentie.

Sundar Pichai tegen meisjes: Er is een plek voor jullie

Deze week was Google veel in het nieuws. Dit komt doordat een medewerker van het bedrijf een controversieel manifest had geschreven. Hierin stelde de software ontwikkelaar dat vrouwen minder geschikt zijn voor de techindustrie. Google heeft de medewerker, James Damore, inmiddels ontslagen. Ceo Sundar Pichai liet in een interne e-mail weten dat het manifest haaks staat op de gedragsregels van het bedrijf. Op een techevenement voor meisjes heeft de ceo zich nogmaals duidelijker uitgesproken.

sundar pichai tegen meisjes

“Bij Google zijn we zeer toegewijd aan het maken van producten voor iedereen in de wereld”, stelt Pichai. Om dat goed te doen, denk ik dat we mensen nodig hebben die wereld in haar totaliteit vertegenwoordigen.” De 2017 Technovation Challenge nodigde jonge vrouwen uit om apps te maken die uitdagingen uit het echte leven oplossen. 11,000 mensen uit 103 landen deden mee. Pichai sprak een menigte van onder andere honderden meisjes toe op het evenement waar de winnaars werden onthuld.

“Ik weet dat de reis niet altijd makkelijk is”, eindigt Pichai zijn speech, “maar voor de meiden die dromen om een engineer of ondernemer te worden en om fantastische dingen te maken: ik wil dat je weet dat er een plek voor je is in deze industrie. Er is een plek voor je bij Google. Laat niemand je wat anders vertellen. Je hoort hier en we hebben je nodig.”

Nasleep van manifest

Google had donderdag een meeting gepland om te praten over het manifest en diversiteit binnen het bedrijf. Deze meeting is op het laatste moment geannuleerd. Pichai stuurde een brief naar alle Googlers, waarin hij schrijft hij dat medewerkers zich zorgen maakten over hun veiligheid. Verschillende namen van medewerkers zijn namelijk op alt-right-websites terecht gekomen, waarna ze online zijn lastig gevallen. Daarom wordt er gezocht naar een andere manier om het gesprek te voeren. “Al jullie stemmen en meningen doen er toe”, stelt Pichai, “en ik wil ze horen.”

Lees het laatste nieuws over Google

Bronnen: The Verge, Recode, Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu