De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Realme-smartphone met selfiecamera onder het scherm komt in 2022’

Bram Lettenmeijer
7 november 2021, 12:14
2 min leestijd
‘Realme-smartphone met selfiecamera onder het scherm komt in 2022’

Realme komt volgens een nieuw gerucht in 2022 met een bijzondere nieuwe smartphone. Het toestel krijgt namelijk een selfiecamera onder het scherm.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Realme-smartphone krijgt selfiecamera onder het scherm

De notch, dikke schermranden en cameragat: Smartphonefabrikanten zoeken al jaren een manier om de selfiecamera zo subtiel mogelijk weg te werken. Samsung kwam in 2021 met de eerste mainstream under-display-camera, als onderdeel van de Galaxy Z Fold 3. Het Chinese Realme lijkt in 2022 te volgen met een betaalbare smartphone zonder cameragat of notch.

The Mobile Hunt ontdekte onlangs een Realme-patent van een smartphone met een voorkantvullend scherm. Opvallend is het gemis van de frontcamera. Natuurlijk heeft de smartphone gewoon een camera aan de voorkant, maar deze is weggewerkt onder het display. Hierdoor valt de lens tijdens het dagelijks gebruik van het toestel niet op.

Verder valt op dat er nagenoeg geen schermranden te zien zijn op de patentafbeeldingen. Het is echter mogelijk dat dit een té specifiek detail is, dat bewust door de tekenaar is weggelaten. Mocht dit niet het geval zijn, dan heeft Realme een recordbreker op het gebied van dunne bezels in handen.

Realme wordt steeds populairder in Nederland

Realme is nu de op vijf na grootste smartphonefabrikant ter wereld. Samsung staat op de eerste plaats, gevolgd door Xiaomi, Apple, Oppo en Vivo. Ook in Nederland wint Realme steeds meer terrein. Dat komt mede door de goede prijs-kwaliteitverhouding van de smartphones van het Chinese bedrijf.

Voor relatief weinig geld heb je een Realme-smartphone met een snelle chip, prima camera’s en een prachtig scherm. Denk bijvoorbeeld aan de Realme GT Master Edition. Het is dan ook niet gek dat steeds meer mensen voor een Realme-smartphone kiezen.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste Android-nieuws? Schrijf je dan even in voor de Android Planet nieuwsbrief, download de Android Planet-app of volg ons natuurlijk makkelijk en snel via Instagram of Facebook.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu