Samsung Galaxy Z Fold 3

Samsung Galaxy Z Fold 3

Let op: Samsung moet de Galaxy Z Fold 3 nog aankondigen. Tot die tijd houdt de redactie van Android Planet je op de hoogte van het laatste nieuws over de Galaxy Z Fold 3. We werken deze pagina bij zodra er nieuwe, betrouwbare geruchten zijn. Niets missen? Schrijf je dan in voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief of download onze gratis app.

De Samsung Galaxy Z Fold 3 is een vouwbare smartphone met een scherm voorop en een groter scherm aan de binnenkant. Het high-end toestel is een bijzondere verschijning en stevig aan de prijs. Nieuwsgierig geworden? Lees op deze pagina meer over de Galaxy Z Fold 3.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy Z Fold 3 specificaties

De Samsung Galaxy Z Fold 3 heeft twee schermen: een voorop en een die pas zichtbaar wordt als je de smartphone als een boek openklapt. De schermen gebruiken een oled-paneel voor mooie kleuren en een hoge resolutie voor scherp beeld. Het binnenste scherm oogt lekker soepel dankzij de hoge verversingssnelheid van 120Hz.

De smartphone zou een selfiecamera onder het scherm hebben en krijgt meerdere camera’s op de achterkant. Onduidelijk is nog op welke processor de Z Fold 3 draait, maar waarschijnlijk gaat het om de Snapdragon 888 of de Exynos-chip uit de Galaxy S21. Over de accucapaciteit, oplaadsnelheid en hoeveelheid werk- en opslaggeheugen is ook nog veel onduidelijkheid.

Samsung Galaxy Z Fold 2

Vouwbaar ontwerp

De blikvanger van de smartphone is natuurlijk het ontwerp. De Galaxy Z Fold 3 is een opvallende verschijning en absoluut geen dertien-in-een-dozijn-smartphone. Het toestel is fors, zeker opengeklapt. Je gebruikt dan een kleinere tablet die qua afmetingen vergelijkbaar is met de iPad Mini. De Z Fold 3 is ideaal voor liefhebbers van een groot scherm in een – dichtgevouwen – compact jasje.

Het bijzondere ontwerp komt wel met kanttekeningen. De Z Fold 3 kan minder goed tegen water en stof dan sommige concurrerende toestellen en het scherm kan sneller beschadigen dan het scherm van een dure normale smartphone. Dichtgevouwen is het het toestel bovendien dik en daarom erg aanwezig in je broekzak of handtas.

Vier jaar updates

Fijn om te weten is dat de Galaxy Z Fold 3 qua software-updates jaren mee kan. Samsung garandeert namelijk drie jaar versie-updates (naar Android 12, 13 en 14) en vier jaar beveiligingsupdates – dus tot de zomer van 2025. Geen enkele andere fabrikant van Android-smartphones rolt zo lang updates uit. Enkel Apple stelt langer updates beschikbaar, voor de iPhone. Die krijgt vijf tot zes jaar ondersteuning.

Samsung heeft de Android-software aangepast om het beter tot zijn recht te laten komen op de twee bijzondere schermen van de Z Fold 3. Zo zijn er features bedacht om apps te laten schalen van het kleinere naar het grotere scherm, zonder dat je tegen een zwart scherm aankijkt. Daarnaast kun je prettiger twee of drie apps tegelijk gebruiken op het grote scherm en is het mogelijk om apps half te openen op dat display.

Samsung Galaxy Z Fold 2

Samsung Galaxy Z Fold 3 release en prijs

De Samsung Galaxy Z Fold 3 wordt naar verwachting in juli of augustus aangekondigd. Het toestel zou vervolgens vanaf 27 augustus in de winkels liggen. De adviesprijs is nog niet bekend. Voor de Galaxy Z Fold 2 betaalde je vorig jaar een adviesprijs van liefst 1999 euro. De originele Fold uit 2019 kostte 2020 euro. Een recent gerucht claimt dat Samsung de Z Fold 3 voor zo’n 1600 euro gaat uitbrengen; een prijsverlaging van zo’n twintig procent.

Wil je niet wachten op de nieuwste vouwbare smartphone? Dan is het goed om te weten dat de Galaxy Z Fold 2 los flink in prijs is gedaald. Je betaalt inmiddels zo’n 1200 euro voor de bijzondere telefoon.

Samsung Galaxy Z Fold 3

Samsung Galaxy Z Fold 3 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Samsung Galaxy Z Fold 3 prijzen. Bekijk alle Samsung smartphones.

Alle Samsung smartphones met prijzen
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's