De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Samsung Galaxy S22 in meerdere uitvoeringen te zien op gelekte renders’

Bram Lettenmeijer
2 januari 2022, 10:39
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S22 in meerdere uitvoeringen te zien op gelekte renders’

Gelekte persafbeeldingen van de Galaxy S22-serie geven ons een kijkje in de toekomst. Zowel het Ultra-model als de reguliere S22 is op de plaatjes te zien.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S22 Ultra of Galaxy Note?

Er zijn opnieuw renders van de Galaxy S22-serie gelekt, dit keer met dank aan 91Mobiles. Op de afbeeldingen zien we zowel het Ultra-model als de reguliere S22 vanuit verschillende hoeken. Opvallend is dat de Galaxy S22 erg lijkt op zijn voorganger, de S21. De Galaxy S22 Ultra lijkt echter sprekend op een Note-smartphone. Hiermee onderscheidt het Ultra-model zich van de overige S22-toestellen.

De gebogen randen van het scherm zijn terug en zelfs de iconische S Pen – the main selling point van de Galaxy Note-serie – krijgt een plekje in het toestel. Deze krijgt een matzwarte kleur, ongeacht de kleur van het toestel. Ook het hoekige ontwerp en zelfs de mystic bronze-kleur van de Note 21 Ultra (maar dan nét even anders) keert terug.

Galaxy S22 Ultra

Opvallend is het camera-eiland op de achterkant – dat eigenlijk geen eiland meer is. Samsung heeft de zogenoemde ‘bump’ volledig weggewerkt. Dat betekent dat de lenzen niet meer uitsteken; de achterkant van het toestel is op iedere plek even dik. Dat is fijn, want dan wiebelt het toestel niet meer als het op tafel ligt.

Reguliere Galaxy S22 heeft symmetrische schermrand

Het Ultra-model is het meest nieuw-ogende lid van de Galaxy S22-serie, maar ook de reguliere S22 krijgt een aantal belangrijke upgrades. Aan het ontwerp valt vooral de symmetrische schermrand op. Nagenoeg alle Android-smartphones hebben namelijk een ‘kin’. Dit is de onderste schermrand, die iéts dikker is dan de rest van de bezel. De Galaxy S22 heeft deze kin niet meer.

Galaxy S22

De iPhone heeft al jaren een bezel die overal even dik is en door veel Android-fans wordt al jaren gehoopt op een Galaxy-smartphone met dezelfde symmetrische look. De S22 heeft daarnaast een klein schermgaatje voor de selfiecamera, waar de iPhone nog een grote notch heeft.

Samsung kondigt de nieuwe topmodellen naar verwachting begin februari aan. Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes rondom de Galaxy S22? Download dan even de Android Planet-app, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons natuurlijk op social media: FacebookInstagram en Twitter.

Meer over Samsung:

Bron: 91Mobiles
Bronnen afbeeldingen: 91Mobiles, 91Mobiles, 91Mobiles
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu