Let op: de Galaxy S21 is op moment van publicatie nog niet aangekondigd. Onderstaande informatie is gebaseerd op geruchten en lekken, en kan veranderen in aanloop naar de presentatie. Android Planet werkt deze pagina bij zodra er betrouwbare nieuwe informatie op straat ligt.

De Galaxy S21 is één van de duurste en meest premium Samsung-smartphones die in de eerste helft van 2021 uitkomt. Het toestel volgt de Galaxy S20 op en wordt een goedkopere variant van de verwachte Galaxy S21 Ultra. Op deze pagina lees je de verwachtingen van de Galaxy S21 op basis van gelekte informatie.

De Samsung Galaxy S21 krijgt waarschijnlijk een glazen behuizing met een groot oled-scherm en 120Hz-verversingssnelheid. Die geeft aan hoeveel keer per seconde het beeld zichzelf ververst. Een hoger getal betekent soepeler beeld, wat je onder andere merkt bij het lezen van artikelen, gamen en navigeren door de animaties. De Galaxy S20-reeks heeft ook een 120Hz-display.

galaxy s21

Samsung stopt naar verluidt een nieuwe processor in de Galaxy S21, waardoor de smartphone sneller moet zijn dan de S20. Het werkgeheugen zal naar verwachting minimaal 12GB groot zijn, want zoveel zit er in de S20. Reken op minimaal 128GB opslaggeheugen, ondersteuning voor 5G, draadloos opladen en snelladen via usb-c. Grote kans dat Samsung een 25 Watt-oplader meelevert; even krachtig als bij de S20- en Note 20-series.

Over de camera’s van de Galaxy S21 valt nog weinig concreets te zeggen. Wel is de kans groot dat het toestel een selfiecamera in een gaatje in het scherm krijgt. Deze techniek vind je op veel nieuwe smartphones, ook die van Samsung.

Galaxy S21

Samsung zal de Galaxy S21 leveren met Android 11 en de nieuwste versie van zijn OneUI-softwareschil. In de herfst van 2020 maakte de fabrikant bekend dat nieuwe premium Galaxy-smartphones niet langer twee maar drie versie-updates krijgen. Dit betekent dat de Galaxy S21 bijgewerkt zal worden naar Android 12, 13 en 14. Ook krijgt het toestel vier jaar regelmatige beveiligingsupdates.

Samsung Galaxy S21 presentatie

Samsung presenteert de Galaxy S21 (Ultra) naar verwachting in januari. Dat is vroeger in het jaar dan gebruikelijk (februari) voor de S-lijn. Door de S21-reeks sneller aan te kondigen en uit te brengen, wilt Samsung naar verluidt beter concurreren met andere Android-merken en – vooral – Apple’s iPhone 12-serie.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Het is nog niet duidelijk wat de Galaxy S21 gaat kosten. Samsung bracht de Galaxy S20 met 4G-ondersteuning uit voor een adviesprijs van 899 euro. De kans is klein dat er een 4G-versie van de S21 uitkomt. Het is realistischer om te kijken naar de adviesprijs van de Galaxy S20 met 5G.

Die smartphone kostte 999 euro toen hij uitkwam. Het is aannemelijk dat de S21 rond dit prijspunt gaat zitten. De S21 Ultra wordt naar verwachting duurder. Op bovenstaande afbeelding zou te zien zijn hoe de smartphone oogt.

Deze telefoon koop je als… je wacht op de volgende uitstekende Samsung-smartphone.

Samsung Galaxy S21
Samsung Galaxy S21
Welke Samsung Galaxy S21 wil je?
Wij hebben momenteel geen Samsung Galaxy S21 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's