Samsung Galaxy S22

Let op: Samsung moet de Galaxy S22 nog aankondigen. Dit gebeurt waarschijnlijk in de eerste maanden van 2022. Tot die tijd houdt de redactie van Android Planet je op de hoogte van het laatste nieuws over de Galaxy S22. We werken deze pagina bij zodra er nieuwe, betrouwbare geruchten zijn. Niets missen? Schrijf je dan in voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief of download onze gratis app.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de Samsung Galaxy S22!

Ontvang belangrijke geruchten en laatste updates over de Samsung S22 handig in je mailbox. Zo mis je nooit het laatste nieuws!

De Samsung Galaxy S22 wordt dé scherp geprijsde Samsung-topsmartphone van 2022. Het toestel verschijnt naast één of twee duurdere modellen en zou in het eerste kwartaal het levenslicht zien. Tot die tijd houdt Android Planet je op deze pagina op de hoogte van de belangrijkste geruchten rondom de smartphone.

Samsung Galaxy S22: alle verwachtingen op een rij

‘Drie Galaxy S22-modellen op komst’

Samsung werkt volgens de geruchten aan drie S22-modellen, namelijk de S22, S22 Plus en S22 Ultra. Deze toestellen worden de rechtstreekse opvolgers van de S21, S21 Plus en S21 Ultra.

De nieuwste Samsung Galaxy: meld je nu aan en ontvang een exclusief pre-order aanbod!

bovenop het standaard aanbod
bij KPN
  • Ontdek als eerste wanneer de pre-order start
  • Exclusief pre-order aanbod bij KPN

Samsung Galaxy S22 ontwerp

Qua ontwerp zet de S22 geen grote stap ten opzichte van de S21. De smartphone gaat veel lijken op zijn voorganger, en oogt dus als een herkenbare Samsung-telefoon. Net als de S21 krijgt de S22 een kunststof behuizing. Dat voelt wat minder luxe aan, maar maakt de smartphone ook lichter en dus handzamer. De S22 wordt water- en stofdicht, mist een koptelefoonpoort en komt uit in verschillende kleuren.

Op de achterkant is een opvallend camera-eiland geplaatst met drie cameralenzen en daarnaast een flitser. Het eiland steekt wat uit de behuizing, waardoor de S22 niet plat op tafel ligt. Een hoesje verhelpt dat.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S22 render

Prachtig 120Hz-scherm

Dure Samsung-smartphones hebben al jaren een heel fraai amoled-scherm, afkomstig uit een Samsung-fabriek. De schermkwaliteit hoort bij de top, zowel qua kleuren als maximale helderheid. De S22 gaat die trend voortzetten en krijgt waarschijnlijk een nóg iets mooier scherm dan de S21-reeks.

Het gaat om een scherm met een verversingssnelheid van 120Hz voor soepel beeld. Mogelijk komt de selfiecamera achter het scherm te zitten, waardoor je ‘m minder ziet. De Galaxy Z Fold 3 heeft al zo’n vernieuwende selfiecamera.

De nieuwste specificaties

De Galaxy S22 draait op een splinternieuwe Exynos-processor van Samsung óf op een eveneens nieuwe processor van Qualcomm. Welke chip er in de Nederlandse versie van de S22 komt, is nog niet bekend. Samsung kiest al jaren twee verschillende processors voor zijn dure S-smartphones en levert in Nederland doorgaans de Exynos-versie.

Het is aannemelijk dat de S22 – net als de S21 – over minimaal 8GB werkgeheugen en 128GB opslaggeheugen beschikt. Van de S21 is ook een model met 256GB geheugen te koop. Grote kans dat er ook zo’n S22-variant uitkomt. Zo’n model is het overwegen waard als je veel geheugen wil, want het heeft er alle schijn van dat de S22 geen micro-sd-kaartslot heeft.

Hoe groot de accucapaciteit van de S22 wordt, is nog niet duidelijk. Wel is zeker dat het opladen via een usb-c-poort gaat en dat de S22 ook draadloos kan opladen. Hoe snel moet nog blijken. De S21 kan dit met 15 Watt en mogelijk laadt de S22 sneller op.

Het ligt voor de hand dat Samsung de Galaxy S22 zonder oplaadadapter gaat leveren. De S21-serie komt namelijk zonder oplader en alleen met een usb-c-kabel. Samsung doet dit om onnodige productie en daarom milieubelasting te voorkomen.

Samsung Galaxy S22 camera

De Galaxy S22 heeft drie camera’s op de achterkant. De hoofdcamera zou niet langer een resolutie van 12 megapixel (S21) hebben, maar foto’s schieten in maximaal 50 megapixel. Door die vele pixels samen te smelten, kan de S22 scherpere foto’s maken. Ook in het donker. Of de S22 daadwerkelijk een 50 megapixel-camera heeft, valt te bezien. Niet alle anonieme bronnen zijn er namelijk van overtuigd.

De tweede camera is een groothoeklens waarmee je een groter deel van de omgeving vastlegt. Details over deze camera ontbreken nog. Tot slot lijkt de S22 te beschikken over een zoomcamera om het beeld dichterbij te halen. Deze camera zou een resolutie van 12 megapixel hebben om drie keer te zoomen zonder kwaliteitsverlies. De S21 heeft een 64 megapixel-zoomcamera die zoomt via hardware- en software, wat niet de beste resultaten oplevert. Op dit vlak kan Samsung dus de nodige vooruitgang boeken.

Samsung Galaxy S22

Android 12 en vier jaar updates

Samsung gaat de S22 leveren met Android 12, op dat moment de nieuwste versie. De fabrikant legt hier zijn One UI-softwareschil overheen, die Android visueel aanpast en extra features toevoegt. Samsung garandeert drie versie-updates voor zijn huidige topsmartphones en gaat dit waarschijnlijk ook doen voor de S22. Dat zou betekenen dat de smartphone kan rekenen op Android 13, 14 en 15.

Dure Samsung-smartphones ontvangen vier jaar beveiligingsupdates. Het is aannemelijk dat dit updatebeleid ook voor de S22 gaat gelden, wat neerkomt op updates tot begin 2026.

Samsung Galaxy S22 release

De Samsung Galaxy S22 wordt waarschijnlijk in februari 2022 aangekondigd, samen met de S22 Plus en S22 Ultra. Eén van de bronnen noemt 8 februari als de datum van de presentatie, waarna de S22-reeks tien dagen later de verkoop ingaat. Adviesprijzen zijn nog niet bekend. De Galaxy S21 had een adviesprijs van 849 euro. Het is aannemelijk dat de S22 ook rond dit prijspunt gaat zitten. De Plus- en Ultra-modellen worden duurder.

Samsung Galaxy S22

Samsung Galaxy S22 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Samsung Galaxy S22 prijzen. Bekijk alle Samsung smartphones.

Alle Samsung smartphones met prijzen

Lees verder na de advertentie.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's