Samsung Galaxy S22

Samsung Galaxy S22

Lees verder na de advertentie.

Let op: Samsung moet de Galaxy S22 nog aankondigen. Dit gebeurt waarschijnlijk in de eerste maanden van 2022. Tot die tijd houdt de redactie van Android Planet je op de hoogte van het laatste nieuws over de Galaxy S22. We werken deze pagina bij zodra er nieuwe, betrouwbare geruchten zijn. Niets missen? Schrijf je dan in voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief of download onze gratis app.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de Samsung Galaxy S22!

Ontvang belangrijke geruchten en laatste updates over de Samsung S22 handig in je mailbox. Zo mis je nooit het laatste nieuws!

De Samsung Galaxy S22 wordt één van de topsmartphones van 2022. Het toestel gaat de Samsung S21 opvolgen en krijgt fijne verbeteringen. Op deze pagina houdt Android Planet je op de hoogte van de verwachte specificaties en features van de S22.

Samsung Galaxy S22 verwachtingen

Er is nog veel onduidelijk over de Galaxy S22, maar langzaamaan lekt er meer informatie uit. Zo krijgt de smartphone naar verwachting een kleurrijk oled-scherm met hoge verversingssnelheid van 120Hz, net als de S21. Het scherm zou echter geen gaatje meer hebben voor de selfiecamera. De camera zou achter het scherm geplaatst zijn, zonder dat je ‘m ziet. Samsung werkt naar verluid aan meer smartphones met zo’n onzichtbare selfiecamera. De vingerafdrukscanner zit waarschijnlijk ook weer achter het scherm, waardoor je je vinger simpelweg op het scherm legt om de S22 te ontgrendelen.

De Galaxy S22 draait hoogstwaarschijnlijk op een nog onaangekondigde Exynos-processor. Die moet sneller en energiezuiniger worden dan de Exynos 2100-chip van de S21-serie. Mooi meegenomen maar geen cruciale verbetering, aangezien de S21 al razendsnel is. Omdat de goedkoopste uitvoering van de S21 over 8GB werkgeheugen en 128GB opslaggeheugen beschikt, mag je aannemen dat deze combinatie ook in de S22 zit. Grote kans dat Samsung ook een 12GB/256GB-uitvoering lanceert.

samsung galaxy s21 review
Samsung Galaxy S21

Uiteraard kan de Galaxy S22 overweg met 5G-internet en heeft hij een nfc-chip om contactloos te pinnen in winkels. Als de S22 uitkomt, draait hij waarschijnlijk op Android 12. Samsung garandeert op dit moment drie jaar versie-updates en vier jaar beveiligingsupdates voor zijn dure smartphones. Er zijn op dit moment geen aanwijzingen dat het updatebeleid voor de S22 anders wordt.

‘S22 Plus en S22 Ultra op komst’

Samsung zou naast de S22 ook een grotere en betere S22 Plus en S22 Ultra ontwikkelen. Dat klinkt logisch omdat je ook een S21 Plus en S21 Ultra kan kopen. Die hebben grotere schermen dan de S21 en beschikken over meer werk- en opslaggeheugen voor krachtigere prestaties. De camera’s van de S21 Ultra zijn ook veelzijdiger en wat beter, met name met zoomen. Het ligt voor de hand dat Samsung deze aanpak weer hanteert om de S22-modellen van elkaar te onderscheiden.

‘200 megapixel-camera en samenwerking met Olympus’

Mogelijk krijgt de Samsung Galaxy S22 een hoofdcamera met een duizelingwekkende resolutie van 200 megapixel. Samsung liet in maart 2021 weten dat het aan een 200 megapixel-camera werkt. Deze camera zou nog betere foto’s moeten maken dan de huidige hoge resolutie camera’s, die onder andere in de Galaxy S21-reeks zitten. Zo heeft de S21 een 64 megapixel-hoofdcamera en beschikt de S21 Ultra over een 108 megapixel-hoofdcamera. Dankzij de hogere resolutie moet de nieuwe 200 megapixel-camera scherpere foto’s schieten in het donker en kan hij inzoomen om het plaatje om een scherpe uitvergroting te maken.

Geruchten claimen dat Samsung voor de camera’s van de Galaxy S22-reeks samenwerkt met fotografiemerk Olympus. De bedrijven hebben dit op moment van schrijven (nog) niet bevestigd. De claims komen van doorgaans betrouwbare bronnen en klinken niet vreemd. Samsung werkt namelijk een aan nieuwe processor met de codenaam Olympus en die chip komt mogelijk in de S22. En Olympus gaf begin 2021 aan dat het gaat samenwerken met partners die minder met professionele fotografie doen. Daarnaast werken steeds meer smartphonemerken samen met fotografiefabrikanten. Onder andere Carl Zeiss, Hasselblad en Leica hebben samenwerkingen met concurrenten van Samsung.

samsung galaxy s21 ultra review
Samsung Galaxy S21 Ultra

Samsung Galaxy S22 releasedatum

De Samsung Galaxy S22 wordt waarschijnlijk begin 2022 aangekondigd, mogelijk al in januari. De Galaxy S21-serie is namelijk ook in januari onthuld. Samsung presenteert naast de S22 vermoedelijk ook een S22 Plus en S22 Ultra. Die worden duurder en krijgen waarschijnlijk een groter scherm en betere specificaties. Het is nog niet duidelijk wanneer en voor welke prijs de Samsung Galaxy S22 in Nederland uitkomt.

De adviesprijs van de Galaxy S21 startte bij 849 euro. Inmiddels is de smartphone aardig in prijs gezakt. Als je niet wil wachten op de lancering van de S22, check je hier de laagste prijs van een losse Samsung Galaxy S21. Je kan de S21 ook met abonnement in huis halen.

Samsung Galaxy S22

Samsung Galaxy S22 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Samsung Galaxy S22 prijzen. Bekijk alle Samsung smartphones.

Alle Samsung smartphones met prijzen

Lees verder na de advertentie.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's