De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Bixby in Nederland: zo gebruik je de Galaxy S8-assistent

Thomas Haenen
22 augustus 2017, 12:34
2 min leestijd
Bixby in Nederland: zo gebruik je de Galaxy S8-assistent

Bixby, de stemgestuurde Samsung-assistent, is vanaf vandaag ook in Nederland beschikbaar. Dit is hoe je de feature op jouw Galaxy S8 activeert.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Bixby Nederland

De stemgestuurde assistent lanceerde deze zomer in de Verenigde Staten en Zuid-Korea en is vanaf vandaag wereldwijd beschikbaar. Bezitters van een Samsung Galaxy S8 of Galaxy S8 Plus krijgen de komende uren automatisch een update die de assistent activeert op hun smartphone. Veel gebruikers hebben in de voorbije dagen al updates ontvangen die dienden als voorbereiding voor de lancering van Bixby.

Er kleven wel wat haken en ogen aan de release. Bixby is namelijk alleen beschikbaar in het Koreaans of Engels. Sterker nog: Samsung waarschuwt dat de assistent mogelijk niet geschikt is voor elk dialect of accent. Spreek je Brits Engels in plaats van Amerikaans Engels, dan wordt je vraag of opdracht mogelijk niet goed herkend. Het is onbekend of en wanneer Samsung een Nederlandse versie van Bixby lanceert.

Je opent de assistent door op de Bixby-knop op de zijkant van de Galaxy S8 te drukken. Op dit moment krijg je nog een overzicht van verschillende widgets te zien, maar als de stemoptie eenmaal werkt, wordt die direct geactiveerd. In het gebruik is wel één groot verschil met de Google Assistant, Siri en andere stemgestuurde assistenten. Je moet namelijk de Bixby-knop ingedrukt houden terwijl je de vraag stelt. Alleen dan luistert de assistent mee. Ook kun je Bixby activeren door ‘Hey Bixby’ te roepen.

Dit kun je met Bixby

Bixby onderscheidt zich van andere assistenten door de uitgebreide integratie met de rest van de smartphone. Vrijwel alles wat je op de Galaxy S8 doet, kan via Bixby ook met je stem. Zo kun je de helderheid aanpassen, een afspraak inplannen, achtergronden instellen of je notificaties openen. Bixby werkt ook in andere apps, zodat je bijvoorbeeld een taxi bestelt in Uber of een bericht verstuurt via WhatsApp zonder het touchscreen aan te raken.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu