Samsung Galaxy S8 Plus

Scherm
6.2 inch
Camera
12 megapixel

Samsung Galaxy S8 Plus: monsterlijk formaat, ongekende kracht

De Samsung Galaxy S8 Plus is een Android-smartphone met een zeer fors scherm van 6,2 inch. Het toestel beschikt over een uniek ‘infinity display’, waardoor er vrijwel geen randen rond het scherm zitten. Het scherm neemt daardoor meer dan 80 procent van de voorkant in, waardoor het toestel zelf relatief compact weet te blijven. De S8 Plus beschikt daarnaast over een dubbele camera achterop, zeer krachtige hardware en een stijlvolle waterdichte behuizing.

Het toestel is een variant op de Galaxy S8, die uitgerust is met een iets kleiner scherm van 5,8 inch. Beide smartphones beschikken over hetzelfde design, een combinatie van glas en metaal. De hardware van beide smartphones is nagenoeg identiek. Wel beschikt de Galaxy S8 Plus over een iets grotere accu, omdat er immers meer ruimte voor is. Deze toestellen zijn opvolgers van de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge die in 2016 verschenen.

De Samsung Galaxy S8 Plus wordt eind maart 2017 officieel onthuld. Met deze pagina houden we je op de hoogte over de laatste geruchten, specificaties en details over de releasedatum en adviesprijs. Straks kun je ook de Galaxy S8 Plus kopen via onze vergelijker, waar we de beste aanbiedingen op een rijtje zetten voor je.

De Samsung Galaxy S8 Plus in vogelvlucht

Ongeacht de situatie, de Samsung Galaxy S8 Plus kan het aan. Het grote scherm maakt deze smartphone ideaal om van multimedia te genieten, terwijl de krachtige hardware ervoor zorgt dat alles zeer soepel loopt. Ook de camera, het design en de software zijn van de hoogste klasse. De belangrijkste specificaties zijn als volgt.

  • 6,2 inch amoled-scherm met resolutie van 2560 bij 1440 pixels
  • Dubbele 12 megapixel-camera achterop, 8 megapixel-camera voorop
  • Loopt op Android 7.0 (Nougat) met Samsung-interface
  • Krachtige octacore-chip met 4GB werkgeheugen
  • 64GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met geheugenkaart
  • Voorzien van vingerafdrukscanner en Bixby, de stemgestuurde assistent

Meer over de  Samsung Galaxy S8 Plus

De Galaxy S7 was één van de beste smartphones van 2016, door een combinatie van ongekend goede hardware verpakt in een aantrekkelijk design. Het toestel was niet alleen vlot, dun en mooi, maar ook voorzien van een levendig en helder scherm en een zeer goede camera met dual pixel-sensor. Dat overtreffen is lastig, maar met de Galaxy S8 Plus is het Samsung toch gelukt.

Samsung Galaxy S8 Plus

Dat doen ze onder andere door de randen rond het scherm zo klein mogelijk te maken. Het ‘infinity display’ van de Galaxy S8 Plus neemt ruim 80 procent van de voorkant in. Het 6,2 inch-scherm is één van de grootste ooit, maar door de randen klein te houden is het toestel zelf nauwelijks groter dan bijvoorbeeld de iPhone 7 Plus die slechts 5,5 inch groot is. Om dat te bereiken heeft Samsung flink wat aanpassingen gemaakt. Zo is de homeknop onder het scherm geschrapt. De vingerafdrukscanner is nu achterop te vinden. Ook het logo dat bij Samsung-smartphones doorgaans boven het scherm staat is weg.

Nieuw is ook Bixby, een stemgestuurde assistent. Bixby is gemaakt door Viv, een AI dat in 2016 overgenomen werd door Samsung. Deze stemgestuurde assistent zou een stuk slimmer zijn dan concurrenten als Siri, Cortana en Google Now omdat hij goed omgaat met de context van je vraag. Zelfs de meest ingewikkelde opdracht wordt zo nog goed begrepen. Ook wordt Bixby geïntegreerd in veel Samsung-apps. Zo kun je bijvoorbeeld de camera, je agenda of instellingen bedienen met Bixby.

Laatste berichten

Dit zijn de Orchid Gray en Black Sky Galaxy S8

Dit zijn de Orchid Gray en Black Sky Galaxy S8

0
1 min
Nieuws
De smartphones wordt al over iets meer dan een week officieel onthuld, maar vannacht zijn wederom meer Galaxy S8 kleuren uitgelekt. Ditmaal kan het toestel ook in het grijs en zwart gezien worden.
Foto’s: ‘Galaxy S8 oordopjes gemaakt door AKG’

Foto’s: ‘Galaxy S8 oordopjes gemaakt door AKG’

0
2 min
Nieuws
De oordopjes die meegeleverd worden met de Galaxy S8 zijn in een gelekte foto verschenen. Deze Galaxy S8 oordopjes zijn gemaakt door AKG, een bedrijf dat Samsung vorig jaar overnam.