Samsung Galaxy S8 Plus

Expertscore
Scherm
6.2 inch
Camera
12 megapixel
Prijs

Samsung Galaxy S8 Plus: monsterlijk formaat, ongekende kracht

De Samsung Galaxy S8 Plus is een Android-smartphone met een zeer fors scherm van 6,2 inch. Het toestel beschikt over een uniek ‘infinity display’, waardoor er vrijwel geen randen rond het scherm zitten. Het scherm neemt daardoor meer dan 80 procent van de voorkant in, waardoor het toestel zelf relatief compact weet te blijven. De S8 Plus beschikt daarnaast over een dubbele camera achterop, zeer krachtige hardware en een stijlvolle waterdichte behuizing.

Het toestel is een variant op de Galaxy S8, die uitgerust is met een iets kleiner scherm van 5,8 inch. Beide smartphones beschikken over hetzelfde design, een combinatie van glas en metaal. De hardware van beide smartphones is nagenoeg identiek. Wel beschikt de Galaxy S8 Plus over een iets grotere accu, omdat er immers meer ruimte voor is. Deze toestellen zijn opvolgers van de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge die in 2016 verschenen.

De Samsung Galaxy S8 Plus is vanaf 28 april in Nederland te koop. Je kunt echter ook een pre-order plaatsen als je nu al weet dat je een Galaxy S8 Plus kopen wilt. Via onze vergelijker zet je de beste aanbiedingen op een rijtje.

Bestel je Galaxy S8 Plus met €11,50 korting per maand op je bundel!

Galaxy S8
Pre-order de Samsung Galaxy S8 bij T-Mobile:
tmobile
✔ € 11,50 korting p/m op je bundel!
✔ 5 GB Data (supersnel 4G)
✔ Onbeperkt bellen
✔ Onbeperkt SMS’en
✔ Databundel geldig binnen EU en 120 min in EU

Meer informatie Naar shop

De Samsung Galaxy S8 Plus in vogelvlucht

Ongeacht de situatie, de Samsung Galaxy S8 Plus kan het aan. Het grote scherm maakt deze smartphone ideaal om van multimedia te genieten, terwijl de krachtige hardware ervoor zorgt dat alles zeer soepel loopt. Ook de camera, het design en de software zijn van de hoogste klasse. De belangrijkste specificaties zijn als volgt.

 • 6,2 inch amoled-scherm met resolutie van 2560 bij 1440 pixels
 • Dubbele 12 megapixel-camera achterop, 8 megapixel-camera voorop
 • Loopt op Android 7.0 (Nougat) met Samsung-interface
 • Krachtige octacore-chip met 4GB werkgeheugen
 • 64GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met geheugenkaart
 • Voorzien van vingerafdrukscanner en Bixby, de stemgestuurde assistent

Meer over de  Samsung Galaxy S8 Plus

De Galaxy S7 was één van de beste smartphones van 2016, door een combinatie van ongekend goede hardware verpakt in een aantrekkelijk design. Het toestel was niet alleen vlot, dun en mooi, maar ook voorzien van een levendig en helder scherm en een zeer goede camera met dual pixel-sensor. Dat overtreffen is lastig, maar met de Galaxy S8 Plus is het Samsung toch gelukt.

Samsung Galaxy S8 Plus

Dat doen ze onder andere door de randen rond het scherm zo klein mogelijk te maken. Het ‘infinity display’ van de Galaxy S8 Plus neemt ruim 80 procent van de voorkant in. Het 6,2 inch-scherm is één van de grootste ooit, maar door de randen klein te houden is het toestel zelf nauwelijks groter dan bijvoorbeeld de iPhone 7 Plus die slechts 5,5 inch groot is. Om dat te bereiken heeft Samsung flink wat aanpassingen gemaakt. Zo is de homeknop onder het scherm geschrapt. De vingerafdrukscanner is nu achterop te vinden. Ook het logo dat bij Samsung-smartphones doorgaans boven het scherm staat is weg.

Nieuw is ook Bixby, een stemgestuurde assistent. Bixby is gemaakt door Viv, een AI dat in 2016 overgenomen werd door Samsung. Deze stemgestuurde assistent zou een stuk slimmer zijn dan concurrenten als Siri, Cortana en Google Now omdat hij goed omgaat met de context van je vraag. Zelfs de meest ingewikkelde opdracht wordt zo nog goed begrepen. Ook wordt Bixby geïntegreerd in veel Samsung-apps. Zo kun je bijvoorbeeld de camera, je agenda of instellingen bedienen met Bixby.

Conclusie Samsung Galaxy S8 preview

Ware het niet voor het scherm, dan hadden we de Galaxy S8 slechts een minimale verbetering ten opzichte van zijn voorganger genoemd. Niet dat dat erg is: de camera, processor, accu en andere onderdelen waren vorig jaar al van een topklasse en zijn dat nog altijd. Daarmee alleen al had Samsung zijn plaats aan de top weer voor een jaar kunnen vastzetten.

Maar dat scherm maakt het verschil, en het is een ontzettend groot verschil. De Samsung Galaxy S8 heeft een adembenemend scherm, verpakt in een prachtig design dat vrijwel alle andere smartphones verouderd doet ogen. Het is Samsung gelukt de voordelen van een groot scherm voor iedereen beschikbaar te maken, zonder de lasten van een lomp toestel.

Lees meer in de uitgebreide Samsung Galaxy S8 preview

Galaxy S8 Plus release en prijs

De Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus zijn vanaf 28 april in Nederland verkrijgbaar. De Galaxy S8 krijgt een prijskaartje van 799 euro, terwijl de Galaxy S8 Plus 899 euro kost. Vlak na de aankondiging op 29 maart gaan de pre-orders direct van start, zodat je er van verzekerd bent dat jij het toestel als eerste in huis hebt. Vroege bestellers hebben hem ook als eerste in huis: Samsung levert de Galaxy S8 pre-order vanaf 20 april al uit!

Beide smartphones komen in drie verschillende kleuren op de markt. Je kunt bij zowel de Galaxy S8 als de Galaxy S8 Plus kiezen uit zwart (‘Midnight Black’), zilver (‘Arctic Silver’) en grijs (‘Orchid Grey’). Of er later nog meer kleuren bijkomen, is nog onduidelijk.

Pluspunten Galaxy S8 Plus

 • Voorkantvullend 'Infinity Display'
 • Ongekend krachtige hardware
 • 12 megapixel-camera maakt uitstekende foto's

Minpunten Galaxy S8 Plus

 • Behoorlijk duur
 • Bixby voegt weinig toe

Samsung Galaxy S8 Plus prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe Samsung Galaxy S8 Plus aanbiedingen van dit moment.

Samsung Galaxy S8 Plus video

Bekijk alle Samsung Galaxy S8 Plus video's

Laatste berichten

Haal alles uit de Samsung Galaxy S8 met deze 19 tips

Haal alles uit de Samsung Galaxy S8 met deze 19 tips

0
10 min
Tips
De Samsung Galaxy S8 is officieel in Nederland verkrijgbaar. Om te zorgen dat je alles uit het nieuwe toptoestel haalt, hebben wij de beste Samsung Galaxy S8 tips voor je verzameld.