De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Dit is de Samsung Galaxy Tab S3, inclusief S Pen’

Thomas Haenen
14 februari 2017, 9:28
2 min leestijd
‘Dit is de Samsung Galaxy Tab S3, inclusief S Pen’

De Samsung Galaxy Tab S3 is voor het eerst op beeld vastgelegd. Samsungs volgende tablet wordt eind deze maand officieel onthuld.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Tab S3 foto

Samsung geeft de Galaxy Tab S3 een 9,7 inch-scherm mee, met een resolutie van 2048 bij 1536 pixels. Dat blijkt uit een eerste foto van de tablet, gedeeld door het doorgaans betrouwbare WinFuture. Het meest opvallende is de aanwezigheid van een S Pen. Samsung zou van plan zijn de stylus standaard mee te leveren met zijn volgende tablet. Op de Galaxy Tab S3 foto is echter niet te zien of de stylus opgeborgen kan worden in de tablet zelf.

Samsung Galaxy Tab S3 foto

Qua design oogt de tablet grotendeels gelijk aan zijn voorganger, met hooguit iets kleinere randen rond het scherm. Dat is opmerkelijk, want Samsung teert inmiddels al geruime tijd op dat ontwerp. De Galaxy Tab S2 verscheen ruim twee jaar geleden en werd vorig jaar lichtelijk vernieuwd met iets betere hardware.

Voor de hardware staat wel een flinke upgrade op de planning. De Galaxy Tab S3 is voorzien van een Snapdragon 820-chip van Qualcomm, met 4GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte. Achterop zit een 12 megapixel-camera, voorop een 5 megapixel-camera. De Tab S3 adviesprijs ligt waarschijnlijk tussen de 500 en 600 euro, waarmee het één van de duurste Android-tablets zou zijn.

Galaxy Tab S3 8 inch?

Consumenten krijgen de keuze uit vier versies van de Galaxy Tab S3, maar de verschillen zijn slechts minimaal. Zo heb je de keuze uit wel of geen 4G, én twee verschillende kleuren. In het verleden bracht Samsung ook nog een 8 inch-tablet uit in de Galaxy Tab S-reeks. Er zouden op dit moment geen plannen zijn voor een nieuw kleiner model.

De Galaxy Tab S3 wordt waarschijnlijk eind februari officieel aangekondigd, voorafgaand aan het Mobile World Congress. Op deze technologiebeurs in Barcelona tonen fabrikanten hun producten voor de komende maanden. Samsungs persconferentie vindt plaats op zondagavond 26 februari. Daar zal de fabrikant niet de Galaxy S8 presenteren, maar de focus leggen op zijn tablets.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: WinFuture
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Tab S2 9.7
Samsung Galaxy Tab S2 9.7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu