Samsung geeft teaser Galaxy Tab S3 aankondiging vrij

Thomas Haenen
1 februari 2017, 9:04
2 min leestijd
Samsung geeft teaser Galaxy Tab S3 aankondiging vrij

Samsung heeft teasers vrijgegeven voor een evenement op 26 februari. Daar zal het bedrijf zeer waarschijnlijk zijn nieuwe tablets onthullen, de Samsung Galaxy Tab S3-reeks.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Tab S3 teaser

Hoewel de Samsung Galaxy Tab S3 niet bij naam genoemd wordt, maakt de uitnodiging aardig duidelijk dat het om een nieuwe tablet gaat. Op de afbeelding is de onderkant van een apparaat te zien, met een beeldverhouding die iets breder lijkt dan de gemiddelde smartphone.

Ook wordt op de uitnodiging het silhouet van een homeknop getoond. Daarmee wordt in ieder geval uitgesloten dat het om de Samsung Galaxy S8 gaat. Niet alleen omdat Samsung al eerder liet weten dat het de Galaxy S8 niet in februari zou onthullen, maar ook omdat we weten dat dat toestel geen homeknop heeft. Het nieuwe Samsung-vlaggenschip krijgt zeer waarschijnlijk een voorkantvullend beeldscherm, waardoor er voor het eerst geen fysieke homeknop aanwezig is.

Galaxy Tab S3 specificaties

De Samsung-persconferentie is op zondag 26 februari, de dag voor het Mobile World Congress in Barcelona. Op deze jaarlijkse beurs presenteren veel fabrikanten hun nieuwe smartphones voor de komende maanden. Ook de LG G6, Huawei P10 en nieuwe smartphones van Sony, Alcatel en BlackBerry zullen op deze beurs getoond worden. De teaser meldt dat het evenement om 19:00 Nederlandse tijd aftrapt. Via een livestream kun je vanuit huis meekijken.

Galaxy Tab S3 specificaties

In de voorbije dagen zijn al verschillende specificaties van de Galaxy Tab S3 gelekt. Het apparaat zou beschikken over een 9,6 inch-scherm met een resolutie van 2048 bij 1536 pixels. Er is een krachtige Snapdragon 820-chip aanwezig, met 4GB werkgeheugen en 32 of 64GB opslagruimte. De Tab S3 is slechts 5,6 millimeter dik, heeft een 12 megapixel-camera achterop en loopt op Android 7.0 Nougat.

Daarmee heeft Samsung aardig lang gewacht met een nieuwe high-end tablet. De Galaxy Tab S2 verscheen in de zomer van 2015 en is dus bijna twee jaar oud. Vorig jaar verscheen er enkel een kleine tussentijdse update, met nieuwere software en iets krachtigere hardware verpakt in hetzelfde design.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Samsung
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Tab S2 9.7
Samsung Galaxy Tab S2 9.7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu