De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Wat je moet weten over Samsung Pay in Nederland

Gijs Ettes
31 juli 2015, 9:45
1 min leestijd
Wat je moet weten over Samsung Pay in Nederland

Samsung en Mastercard hebben aangekondigd samen te werken voor de uitrol van de mobiele betaaldienst Samsung Pay in Nederland en België. Wanneer dat precies gaat gebeuren, is nog niet bekend.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Pay in Nederland en België

samsung pay in nederland

Samsung test zijn mobiele betaaldienst momenteel in Zuid-Korea en zal deze later deze zomer beschikbaar maken in dat land en de Verenigde Staten. Samsung Pay wordt op termijn  ook in Europa beschikbaar, zodat gebruikers met een Samsung-telefoon (en waarschijnlijk ook smartwatch) contactloos kunnen betalen. Wel moeten ze eerst hun  betaalpas van Maestro of een creditcard van Mastercard activeren in Samsung Pay.  Bij betalingen worden tokens uitgewisseld met de retailer, en dus niet bankkaartnummers of persoonlijke gegevens.

De betaaldienst werkt met zowel nfc als de mst-technologie, waarmee een magneetstrip nagebootst kan worden door een telefoon een klein magnetisch veld te laten genereren. Het voordeel van mst is dat winkeliers hun bestaande betaalterminal niet hoeven te upgraden, waardoor Samsung Pay wellicht sneller aanslaat dan concurrenten als Apple Pay en Android Pay. De betaaldiensten van Apple en Google zijn overigens ook nog niet in de Benelux beschikbaar.

Samsung Pay werd afgelopen maart gelijktijdig met de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge aangekondigd. Zoals te zien in onderstaande video moet het doen van betalingen simpel verlopen. Nadat de winkelier het product heeft aangeslagen, autoriseert de klant de betaling met zijn  vingerafdruk. Wanneer vervolgens het toestel in de buurt van de betaalterminal wordt  gehouden,  wordt de betaling voltooid.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu