De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Deze 9 sociale netwerken gebruiken Nederlanders het meest

Lars Paymans
26 mei 2016, 14:01
2 min leestijd
Deze 9 sociale netwerken gebruiken Nederlanders het meest

Welke sociale netwerken zijn niet meer weg te denken van jouw Android-toestel? Buzzcapture heeft de 9 populairste in kaart gebracht, met een interessante grafiek die de groei in Nederlandse populariteit van 2005 tot en met 2016 laat zien.

Lees verder na de advertentie.

Social media 2016 Nederland: de 9 populairste

Zoals je in de grafiek kunt zien zijn nagenoeg alle sociale netwerken sinds 2005 flink toegenomen wat het aantal Nederlandse gebruikers betreft. Buzzcapture werkt ieder jaar deze cijfers bij, die onder meer afkomstig zijn van Marketingfacts. Hierdoor krijg je een goed beeld van welke sociale netwerken in ons land de dienst uitmaken.

Social Media 2016 Nederland

Bij de grafiek wordt als kanttekening geplaatst dat WhatsApp misschien niet echt een sociaal netwerk is, maar deze app inmiddels zo populair is dat het invloed heeft op de andere apps die we in deze lijst tegenkomen.

Op Twitter na worden alle netwerken steeds populairder, waarbij er vooral vanaf 2014 een harde groei ingezet is voor veel van de diensten in de top 9. De volledige top negen met populairste sociale apps in Nederland is als volgt:

  1. WhatsApp
  2. Facebook
  3. YouTube
  4. LinkedIn
  5. Twitter
  6. Instagram
  7. Pinterest
  8. Snapchat
  9. Hyves

Social media 2016 Nederland: WhatsApp en Facebook domineren

WhatsApp en Facebook domineren de sociale netwerken in Nederland, en komen allebei in de buurt van de tien miljoen gebruikers. Een enorme hoeveelheid, en YouTube zit daar op de derde plek dan ook een stuk onder met meer dan 7 miljoen Nederlanders.

Wat verder opvalt aan de grafiek is dat LinkedIn sinds 2015 flink gegroeid is, zodat het een steeds grotere afstand krijgt van de rest van de apps in de onderste helft van de lijst. Twitter blijft ondertussen hard dalen, ondanks de nieuwe functies die de app continu introduceert. Instagram en Pinterest staan met ongeveer 2 miljoen gebruikers op dezelfde hoogte.

De groei in populariteit van Snapchat is in de grafiek ook goed te zien, en aan de mensen te zien die de komische maskers gebruiken, zal deze populariteit alleen nog maar verder toenemen. Een leuk detail is dat Hyves ook nog steeds in de grafiek staat. Dit netwerk is inmiddels alweer een aantal jaren uit de lucht, maar had in 2009 een ongelofelijke piek in Nederlands gebruikers van maar liefst 9 miljoen.

Bron: Buzzcapture
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu