De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Sony Ericsson presenteert Xperia Ray en Xperia Active Android-telefoons

Redactie
22 juni 2011, 18:57
1 min leestijd
Sony Ericsson presenteert Xperia Ray en Xperia Active Android-telefoons

Tegelijkertijd met de CommunicAsia beurs in Singapore heeft Sony Ericsson twee nieuwe Android-toestellen gepresenteerd op een door hen zelf georganiseerd event. De nieuwe toestellen draaien op Gingerbread en zullen als onderdeel van de Xperia-lijn met de namen Xperia Ray en Xperia Active op de markt komen.

Lees verder na de advertentie.

De Xperia Ray, hier links op de foto te zien, lijkt op de oudere Xperia X10, de Ray is echter een stuk dunner (9.4 mm), heeft een kleiner scherm (3.3 inch) en weegt slechts 100 gram. Voor de rekenkracht is een 1GHz processor verantwoordelijk en het toestel bevat daarnaast nog een 8.1-megapixel camera aan de achterkant en een camera aan de voorkant. De Ray zal leverbaar zijn in de kleuren zwart, goud, wit en roze.


De Xperia Active is een telefoon speciaal gericht op sporters. Sony Ericsson claimt dat het toestel te bedienen is met natte vingers en waterproof is (maximaal 30 minuten op een diepte van 1 meter), ook is het toestel bestand tegen stof. Verder is de Active uitgerust met een 3 inch touchscreen met een resolutie van 320 bij 480 pixels, een GPS-ontvanger, een barometer en uiteraard bluetooth. Standaard heeft de Xperia Active een aantal apps aan boord die gericht zijn op sporters. De verpakking van de Xperia Active bevat een polsband, een arm case en backplates waarmee de kleur van de achterzijde aan te passen is.

De Xperia Ray en Xperia Active zullen in het derde kwartaal van dit jaar op de markt komen. De verkoopprijzen zijn op dit moment helaas nog niet bekend.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu