De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Twitter verwijdert limiet van 140 tekens bij directe berichten

Wouter Nijsen
12 augustus 2015, 20:09
1 min leestijd
Twitter verwijdert limiet van 140 tekens bij directe berichten

Twitter hanteert niet langer een limiet bij het versturen van directe berichten, ofwel direct messages (DM’s). Waar je voorheen gebonden was aan maximaal  140 tekens, zijn dat er nu 10.000.

Lees verder na de advertentie.

Twitter directe berichten

Dat maakt Twitter in een blogpost bekend. Waar je voorheen een langere DM over meerdere berichtjes moest verspreiden, komt daar vanaf vandaag verandering in. In theorie kun je nu tot 10.000 karakters in één bericht  gebruiken. Hiermee gaat Twitter concurreren met berichtendiensten als Facebook Messenger of WhatsApp. Het limiet van 140 tekens blijft overigens nog wel gelden bij het versturen van normale tweets.

Twitter directe berichten

De verandering wordt de komende weken doorgevoerd in de Android-app van Twitter. Het is echter onbekend of er een update in Google Play wordt uitgerold, of dat het limiet op afstand wordt opgeheft. Het kan daarom nog even duren voordat je langere directe berichten  kunt sturen.

Meer over Twitter

De DM-functie van Twitter werd de afgelopen maanden meerdere keren verbeterd. Zo werd het bijvoorbeeld  mogelijk om van iedereen directe berichten te ontvangen. Hierdoor hoeven gebruikers elkaar niet meer te volgen om een privégesprek te starten. Hierbij is het wel zaak om de Twitter DM-functie in te schakelen.

Het laatste nieuws over Twitter

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu