Bij Virgin Atlantic gaan ze je voortaan met Google Glass inchecken

Redactie
11 februari 2014, 13:21
1 min leestijd
Bij Virgin Atlantic gaan ze je voortaan met Google Glass inchecken
Virgin Atlantic Google Glass

Het personeel van Virgin Atlantic gaat Google Glass gebruiken om klanten door het check-in-proces te begeleiden. Glass kan de passagier identificeren, de bijbehorende vluchtinformatie opzoeken, voorkeuren van de passagier weergeven en natuurlijk ook de persoon inchecken. Hoe de gezichtsherkenning precies werkt, wordt niet gezegd.

Naast deze informatie gaat Virgin Atlantic, het bedrijf van multimiljardair Richard Branson, Glass ook gebruiken om relevante informatie zoals de temperatuur en tijd van de bestemmingslocatie te tonen. Dit kan het personeel vervolgens gebruiken om passagiers te informeren.

Lees verder na de advertentie.

Virgin Atlantic: “Blijft een proef”

Google Glass 2.0

Google Glass blijft voornamelijk een test voor Virgin Atlantic, die met de slimme bril van Google wil kijken wat er allemaal mogelijk is voor de luchtvaartmaatschappij. Op dit moment gebruikt alleen het Virgin Atlantic-personeel van de eerste klas Google Glass, en wordt de bril alleen binnen Heathrow gebruikt om klanten in te checken. Na zes weken analyseert Virgin Atlantic de resultaten en kijkt het bedrijf of ze massaal Google Glasses gaan aanschaffen om aan het personeel te verstrekken.

Meer lezen over Glass?

Google Glass is nog niet verkrijgbaar in Nederland. Wel is het mogelijk om een Nederlandse Glass Explorer te worden. Hoe? Dat lees je in ons artikel Google Glass Nederland. Check ook onze Google Glass review, inclusief uitgebreide video.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Glass
Google Glass

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu