Weinig Android-nieuws in Barcelona? Microsoft zat erachter!

Redactie
24 februari 2009, 0:47
2 min leestijd
Weinig Android-nieuws in Barcelona? Microsoft zat erachter!
Microsoft is Evil

Het was rustig op Mobile World Congress, wat nieuwe Android-toestellen betreft. Volgens de website Roughly Drafted zat Microsoft erachter: ook al was er een flinke lijst telefoonfabrikanten aanwezig die zich bij de Open Handset Alliance hebben aangesloten, toch waren er nauwelijks echte aankondigingen. Microsoft heeft eerder moeite gedaan om Linux-initiatieven de nek om te draaien. Het artikel op Roughly Drafted loopt een aantal fabrikanten langs die Android-toestellen op de planning hebben staan, maar in Barcelona niets of nauwelijks iets lieten zien.

Samsung (ook een licentienemer van Windows Mobile) beweerde nooit van plan te zijn geweest om op MWC Android-toestellen te tonen. HTC kondigde tijdens een persconferentie alleen Windows Mobile-toestellen aan. Op de vraag of er ook Android-toestellen aankwamen antwoordde president Peter Chou, dat “Google Android onderdeel van het productportofolio is” en dat er in de toekomst heus wel nieuwe toestellen aankomen.

Lees verder na de advertentie.

LG liet op MWC geen Android-toestellen zien, maar heeft ze wel in de planning staan. Motorola liet alleen een $7.000 kostende telefoon met diamantjes zien. Hoe kan het dat geen van Android’s toestelmakers grote aankondigingen deden? HTC en LG benadrukten dat ze zich volledig op Windows Mobile richten, ook al werd een dag na de HTC-persconferentie wel een Android-toestel aangekondigd. Niet door HTC zelf, maar door Vodafone, die het toestel op de markt gaat brengen.

Roughly Drafted denkt dat er meer gaande is: de Windows Mobile Bug. Of beter gezegd de Nigeriaanse Bribe Bug: Microsoft zou toestelmakers op Mobile World Congress hebben omgekocht, net zoals ze eerder de Nigeriaanse overheid omkochten om Classmate-pc’s met Windows aan te schaffen. Dat is nogal een zware en slecht onderbouwde beschuldiging. Maar gelukkig komt het allemaal goed, aldus de website: bedrijven als LG en HTC ontdekken vanzelf dat het ongunstig is om nog langer te betalen voor Windows Mobile, als Android en Symbian gewoon gratis te krijgen zijn.

Voor alle duidelijkheid: het hierboven gegeven standpunt c.q. de samenzweringstheorie rond Microsoft’s bemoeienis op Mobile World Congress is van de website Roughly Drafted, niet van de redactie van Planet Android.
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu