‘WhatsApp is straks te beveiligen met je vingerafdruk’

Rens Blom
9 januari 2019, 13:14
1 min leestijd
‘WhatsApp is straks te beveiligen met je vingerafdruk’

WhatsApp test de mogelijkheid om de app te beveiligen met je vingerafdruk. Als iemand anders op je smartphone zit, kan hij of zij dus niet in je WhatsApp-gesprekken neuzen.

WhatsApp beveiligen met vingerafdruk

De nieuwste testversie van WhatsApp (2.19.3) is uitgebracht in de Play Store en bevat één grote vernieuwing, zo ontdekte Twitter-gebruiker WABetaInfo. In de instellingen van de app staat onder ‘privacy’ nu de optie ‘Authentication’.

De bijbehorende tekst (‘fingerprint’) verraadt dat WhatsApp werkt aan de mogelijkheid om de app te beveiligen met je vingerafdruk. De bron zegt dat de feature nog niet werkt, maar dat hij de beveiligingsmethode via een omweg aan de praat heeft gekregen. Ingeschakeld opent WhatsApp alleen als je je identiteit bevestigt via de vingerafdrukscanner.

Lees ook: WhatsApp krijgt binnenkort advertenties

Is dat niet mogelijk, bijvoorbeeld omdat je vinger nat is, dan kan je ook ‘device credentials’ invullen. Het is niet duidelijk wat WhatsApp met deze credentials bedoelt. Vermoedelijk gaat het om een – vooraf zelfgekozen – pincode of wachtwoord, dat dient als back-up-methode.

Releasedatum nog niet bekend

Volgens WABetaInfo verkeert de ontwikkeling van de vingerafdrukbeveiliging nog in een vroege fase. De feature zou nog niet goed werken. Wanneer WhatsApp de beveiligingsmethode beschikbaar maakt, is daarom onduidelijk. Om te app straks te kunnen vergrendelen, heb je een smartphone nodig met Android 6.0 (Marshmallow) of nieuwer en uiteraard een vingerafdrukscanner.

WhatsApp test meer nieuwe features, waaronder een langverwachte tabletversie.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Bron: WABetaInfo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu