Elkaar (video)bellen via WhatsApp Desktop nu mogelijk: zo werkt het

Michel van 't Klaphek
4 maart 2021, 9:38
2 min leestijd
Elkaar (video)bellen via WhatsApp Desktop nu mogelijk: zo werkt het

WhatsApp Desktop heeft een mogelijkheid toegevoegd om met elkaar te videobellen. Je kunt elkaar ook alleen via audio spreken. In dit artikel leggen we uit hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Videobellen met WhatsApp Desktop nu mogelijk

WhatsApp kondigt de nieuwe functie aan via een persbericht. Een select groepje gebruikers kon al sinds afgelopen december (video)bellen met WhatsApp Desktop, maar nu is de mogelijkheid voor iedereen beschikbaar. Je kunt videobellen, maar elkaar ook alleen via audio spreken.

De nieuwe functie rolt geleidelijk aan uit voor alle WhatsApp Desktop-gebruikers. Zie je nog geen knopje om te bellen? Dan moet je even geduld hebben.

Videobellen met WhatsApp Desktop doe je zo:

  1. Download WhatsApp Desktop voor Windows (of macOS);

  2. Open het programma en voeg je WhatsApp-profiel toe door de QR-code met je smartphone te scannen;

  3. Ga naar degene die je wil bereiken en druk op het bel-icoon. Je kunt uiteraard ook een nieuw gesprek starten door op de plus-knop te drukken.

Groepsgesprekken worden later toegevoegd

Vooralsnog kun je alleen individuele gesprekken met elkaar voeren. WhatsApp belooft groepsbellen later toe te voegen. Alle gesprekken zijn beveiligd met encryptie. Dit betekent dat alleen jij en degene die je belt kunt luisteren naar wat er gezegd wordt. Ook WhatsApp en moederbedrijf Facebook weten niet wat jullie tegen elkaar zeggen.

Op het moment dat je elkaar belt zie je jezelf in een klein venster in de hoek. Het maakt niet uit vanaf welk apparaat je elkaar probeert te spreken. Het is dus mogelijk om vanaf een desktop of laptop iemand op haar of zijn smartphone te bellen via WhatsApp Desktop. Er zit geen tijdslimiet aan gesprekken.

WhatsApp Desktop is niet hetzelfde als WhatsApp Web. Eerstgenoemde is een op zichzelf staand programma, terwijl je WhatsApp Web in een browser gebruikt. De browserextensie van WhatsApp kun je nog niet gebruiken om met elkaar te bellen.

Ook WhatsApp Web krijgt videobellen

De smartphone-app van WhatsApp beschikt al langer over de mogelijkheid om met elkaar te kunnen videobellen. Ook WhatsApp Web staat op de nominatie om binnenkort een update te krijgen. Afgelopen oktober kwam naar buiten dat het bedrijf van plan is de functie in “de nabije toekomst” uit te brengen.

Het laatste nieuws over WhatsApp:

Bron: WhatsApp
Categorie: Apps
Spotlight: WhatsApp

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's