De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Lenovo onthult Android Yoga Tablet met full-hd-scherm

Wouter Nijsen
24 februari 2014, 12:31
1 min leestijd
Lenovo onthult Android Yoga Tablet met full-hd-scherm
Lenovo Yoga Tablet

Lenovo heeft zondag op het World Mobile Congress in Barcelona een nieuwe tablet uit de doeken gedaan: de Yoga Tablet 10 HD. Het apparaat heeft een resolutie van 1920 bij 1200 pixels en heeft een batterij die achttien uur meegaat. Met deze specificaties brengt Lenovo een behoorlijk verbeterde variant uit op de vorig jaar verschenen Yoga Tablet 10.

De Chinese fabrikant wijkt met deze tablet niet af van voorgaande versies in de Yoga-lijn. Ook deze tablet heeft een cilinder aan de onderzijde waarin een standaard verwerkt zit. Hiermee kun je de tablet in verschillende hoeken plaatsen. In deze cilinder heeft Lenovo nu een grotere accu kunnen plaatsen waardoor de tablet een stuk langer mee kan.

Lees verder na de advertentie.

De Yoga Tablet 10 HD+ heeft een scherm van 10.1-inch met een resolutie van 1920 bij 1200 pixels. Duidelijk betere specificaties dan zijn voorganger, die het met een resolutie van 1280 bij 800 pixels moest doen.

Daarnaast heeft Lenovo de processor vervangen voor een krachtige variant. Zo draait het nieuwste model op een Qualcomm Snapdragon 400-processor met een kloksnelheid van 1.3GHz.

Lenovo Yoga Tablet in april verkrijgbaar

Lenovo Yoga Tablet

Verder heeft Lenovo zijn nieuwste speeltje uitgerust met 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een microUSB-poort en met een camera die foto`s in acht megapixels kan schieten.

Naar verluidt draait de tablet op Android 4.3 Jelly Bean. Of het bedrijf later middels een update overstapt op KitKat, is nog niet te zeggen.

De Lenovo Yoga Tablet 10 HD+ moet in april op de markt verschijnen voor een adviesprijs van 349 dollar. Voor hoeveel de tablet in Nederland en België verkocht gaat worden, is niet bekendgemaakt. De koper moet denken aan een bedrag van 349 euro.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu