YouTube voor Android laadt nu video’s volledig door

Erwin Vogelaar
9 december 2015, 19:00
1 min leestijd
YouTube voor Android laadt nu video’s volledig door

Video’s van YouTube zullen voortaan doorladen ook al is  het filmpje gepauzeerd. Tevens krijg je extra informatie over de voortgang van de video.

Lees verder na de advertentie.

YouTube laden

YouTube heeft een nieuwe functie ingebouwd die Android-gebruikers als eerste zien. Video’s zullen nu compleet doorladen, ook al worden deze gepauzeerd. Voorheen konden video’s enkel een stukje verder dan het huidige moment laden, waardoor YouTube kijken met een trage verbinding een race was tussen het gedeelte van de video dat al was geladen en je aan het kijken was.

Dit klinkt als een kleine verbetering, maar het heeft wel praktische gevolgen. Je kunt nu een video compleet laden voordat je gaat kijken, zodat je niet meer onderbroken wordt. De functie is onderdeel van een update waardoor er nu tijdens het laden de tekst “buffering” te zien is met een status van de te laden video, bijvoorbeeld “Buffering 12/52 MB”. Verschillende gebruikers hebben deze tekst gezien tijdens het pauzeren van een video. Zodra de download klaar is, wordt daar ook een melding van gemaakt met de tekst “Ready to watch”.

youtube laden

De nieuwe functie is niet onderdeel van een app-update, want gebruikers die een oudere versie van de YouTube-app draaien, melden ook de tekst en het doorladen van video’s. Android lijkt wel het eerste systeem te zijn waar zowel de tekst als het volledig laden van de video te zien is. Zelf hebben we de tekst nog niet kunnen bespeuren, maar ook bij ons laden de video’s volledig door. Ongetwijfeld zullen andere systemen, zoals desktopcomputers, deze mogelijkheid ook krijgen.

Lees het laatste nieuws over YouTube

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu