De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Zoekgedrag op Google gaat YouTube-reclames bepalen

Erwin Vogelaar
22 januari 2017, 19:03
2 min leestijd
Zoekgedrag op Google gaat YouTube-reclames bepalen

Meer dan vijftig procent van alle YouTube views komt van mobiele apparaten. Google komt adverteerders nu tegemoet om deze markt beter te bespelen.

Lees verder na de advertentie.

YouTube views

Google gaat adverteerders helpen om beter hun doelgroepen te bereiken op YouTube. Het bedrijf stelt dat inmiddels meer dan vijftig procent van alle views op de videowebsite via mobiele apparaten komt. Dat levert enkele praktische problemen op voor adverteerders, want die kunnen hierdoor niet goed achterhalen wie hun reclame uiteindelijk bekijkt. Daarom werkt Google nu aan een nieuwe manier om het resultaat van een advertentie te meten.

youtube views

Vooralsnog wordt er gebruik gemaakt van cookies en pixels om het bereik van een advertentie te bepalen. Met een tracking pixel is het mogelijk om te zien hoe vaak een pagina wordt geopend en wie het heeft gezien. Google stelt dat deze technologie inmiddels ouderwets is, omdat het zorgt voor inconsistente metingen en minder relevante data voor adverteerders. De nieuwe meetoplossing die in ontwikkeling is zal adverteerders een beter beeld geven van wie hun reclame zien en wat voor impact dit heeft.

Tevens stelt Google dat het makkelijker wordt voor adverteerders om met hun reclames de juiste doelgroep te vinden. Hiervoor wordt de informatie uit onze Google-accounts gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan de locaties die je bezoekt of je zoekopdrachten. Als je nu iets zoekt via Google, is de kans al groot dat je vervolgens allerlei reclames op websites te zien krijgt over dat onderwerp. Op YouTube gaat dus hetzelfde gebeuren.

Moeten we ons hier als gebruikers zorgen over maken? Google stelt dat de nieuwe diensten gemaakt worden met bescherming van de privacy van de gebruikers in het achterhoofd. In de praktijk zal het er op neerkomen dat de adverteerders de data zoals zoekopdrachten en locaties niet te zien krijgen. Daarnaast zal Google de gebruikers controle geven over dit advertentieplatform. Je zult bijvoorbeeld kunnen aangeven dat je bepaalde adverteerders niet wil zien.

Lees het laatste nieuws over YouTube

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu