Android-console met touchpadcontroller verschijnt op KickStarter

Redactie
18 februari 2015, 14:55
1 min leestijd
Android-console met touchpadcontroller verschijnt op KickStarter

Het bedrijf Zrro is een crowdfundingproject op KickStarter gestart met als doel 200.000 dollar op te halen voor een Android-console met een touchpadcontroller. Met behulp van de controller kun je elke Android-game op een groot scherm spelen.

Lees verder na de advertentie.

Zrro: spelcomputer met Android

Het grote verschil tussen de Zrro en een bestaande Android-spelcomputer als de Ouya is dat je games niet met een klassieke controller bedient, maar met een touchpadcontroller. Deze ondersteunt multitouch, heeft een ingebouwde accelerometer en kan vibreren tijdens het gamen. Indicatoren op het scherm tonen waar je je vingers houdt op de touchpad, zodat je er niet naar hoeft te kijken. De controller herkent ook vingers die vlakbij het oppervlak van het touchpad worden gehouden. Op die manier moet je probleemloos elke Android-game kunnen spelen.

https://www.youtube.com/watch?v=CYw4LtPnW2k

Zoals je in de video hierboven ziet, werkt de controller met een autonome console die je met je tv verbindt via hdmi. Het apparaat ondersteunt 4K en wordt aangedreven door een 2GHz quadcore-processor en 2GB aan werkgeheugen. Voor de opslag van games is 16GB beschikbaar, dat met een micro-sd-kaartje kan worden uitgebreid met maximaal 32GB. Ook zijn er twee usb 2.0-poorten aanwezig.

De goedkoopste versie van Zrro (149 dollar) is inmiddels uitverkocht, maar de Early Bird Special is wel nog voor 179 dollar te reserveren. Indien het doel van 200.000 dollar wordt behaald, zal de Zrro vanaf september dit jaar worden uitgeleverd. Op het moment van schrijven staat de teller op een kleine 61.000 dollar, met nog 41 dagen te gaan.

Bron: KickStarter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu