Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Nokia 7.1

Scherm
5.84 inch
Camera
12 megapixel
Prijs

Dit moet je weten over de Nokia 7.1

De Nokia 7.1 is een Android-smartphone met een sterke prijs-kwaliteitsverhouding. Met deze Nokia ben je bovendien verzekerd van snelle, regelmatige (beveiligings)updates. Het is de opvolger van de Nokia 7 Plus, ook al een bijzonder compleet toestel. Dit nieuwe toestel biedt onder andere een verbeterde camera en krachtigere hardware.

Pluspunten Nokia 7.1

  • Groot scherm met dubbele camera
  • Nokia biedt snelle, regelmatige Android-updates
  • Vingerafdrukscanner ontgrendelt snel

Minpunten Nokia 7.1

  • Heeft slechts 32GB opslagruimte ingebouwd

Ben prijsbewust: de Nokia 7.1 met 1000 MB gratis en €50 retour!

ben De Nokia 7.1 bij Ben:
✔ 24 mnd vaste lage prijzen!
✔ 2000 MB
✔ 100 Min/SMS
Actie: gratis 1000 MB extra

Meer informatie Naar aanbieding

Onderscheidend: de snelste updates

Zoals we van Nokia gewend zijn kun je met de 7.1 rekenen op snelle, regelmatige updates. Google brengt maandelijks beveiligingsupdates uit voor Android, die vaak binnen enkele dagen al door Nokia worden uitgebracht voor zijn smartphones. Zo ben je altijd goed beschermd tegen eventuele kwetsbaarheden in de software van je toestel. Dat is een flink pluspunt: veel andere fabrikanten rollen deze updates slechts een keer per kwartaal uit. Nokia garandeert updates tot drie jaar na de release.

Nokia 7.1

De Nokia 7.1 krijgt natuurlijk ook grotere Android-updates. Het toestel lanceerde met Android 8.1 (Oreo), maar een update naar Android Pie stond al in de startblokken. Bovendien maakt Nokia nauwelijks aanpassingen aan de software. Er wordt geen bloatware of onnodige apps meegeleverd, waardoor er meer opslagruimte voor jou overblijft!

Dubbele camera met bokeh-effect

Achterop de Nokia 7.1 zit een dubbele camera van 12 en 5 megapixel. De tweede lens wordt gebruikt voor de portretmodus. Daarmee voeg je een bokeh-effect aan je foto’s toe met de camera-app. De achtergrond wordt dan blurry gemaakt, waardoor de voorgrond er mooier uit springt.

Het toestel heeft Carl Zeiss-lenzen, die volgens Nokia voor mooie foto’s zorgen onder alle omstandigheden. Daardoor schiet de Nokia 7.1 bijvoorbeeld ook nog goede foto’s in situaties met weinig licht. Voorop zit bovendien een selfiecamera, voor alle kekke zelfportretten.

Vlotte hardware voor alle apps

Het toestel heeft een groot 5,8 inch lcd-scherm met een resolutie van 2244 bij 1080 pixels. Dat is genoeg voor scherp beeld. Bovenaan het scherm zit een kleine inkeping voor de selfiecamera en enkele sensoren. Dat maakt de 7.1 de eerste Nokia-smartphone met een notch. Het voordeel daarvan is dat het scherm bijna de hele voorkant vult, terwijl het toestel zelf relatief handzaam blijft.

De vingerafdrukscanner zit achterop. Die kan je gebruiken om het toestel snel te ontgrendelen. Voorop kun je ook nog de selfiecamera gebruiken voor ontgrendeling met gezichtsherkenning.

Het toestel wordt aangedreven door een Snapdragon 636-chip met acht cores. Die is krachtig genoeg om de meeste apps, waaronder bijvoorbeeld WhatsApp, Google Maps, Spotify en Fortnite, soepel te laten lopen. Het standaardmodel heeft 32GB opslagruimte en 3GB werkgeheugen. Voor een paar tientjes meer verkoopt Nokia ook nog een versie met 64GB opslagruimte en 4GB werkgeheugen.

Nokia 7.1 prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe Nokia 7.1 aanbiedingen van dit moment.

Laatste berichten

‘Nokia 7.1 naar Europa: Android One, dubbele camera en notch’

‘Nokia 7.1 naar Europa: Android One, dubbele camera en notch’

2 min
Nieuws
Het lijkt erop dat de Nokia 7.1 ook in Europa wordt uitgebracht. Het is een toestel met midrange specs, een groot scherm met inkeping, dubbele camera en schone software. De adviesprijs zou rond de 350 euro liggen.

Download onze app

Download onze app