Oppo Find X6

1/1

Pluspunten

  • Krachtige processor
  • Vlotte laadmogelijkheden

Minpunten

  • ColorOS is een drukke Android-schil

Let op: De Oppo Find X6 is nog niet officieel aangekondigd. De informatie op deze pagina is gebaseerd op geruchten en lekken. Zodra er meer (officiële) informatie beschikbaar is, updaten we deze pagina.

De Find X6 is dé 2023-smartphone in Oppo’s Find X-serie. De smartphone heeft een snelle processor en opvallend ontwerp. Daarnaast zijn de camera’s flink onder handen genomen. Lees hier alles over de Oppo Find X6.

Lees verder na de advertentie.

De Find X6 en X6 Pro zijn Oppo’s nieuwste high-end smartphones. De toestellen lijken op het eerste gezicht identiek, maar qua specificaties verschillen ze zeker wat. Natuurlijk wordt het Pro-model voorzien van de beste hardware, maar de normale Find X6 kan er ook wat van.

Nieuw ontwerp met opvallende camera’s

Het ontwerp van de Oppo Find X3 en X5 zijn erg herkenbaar. Het camera-eiland is schuin afgerond en loopt over in de achterkant. Op de X6 is er groter onderscheid gemaakt tussen deze twee elementen van de behuizing. Zo neemt het eiland een groot gedeelte van de achterkant in beslag.

Oppo Find X6

Er zijn drie lenzen aanwezig, vermoedelijk van een hoofd-, groothoek en telecamera. De module is ontwikkeld in samenwerking met camerafabrikant Hasselblad. Ook de eigen Marisillicon-chip is aan boord, ontworpen door Oppo zelf. Die zorgt voor betere beeldverwerking bij het maken van foto’s en video’s.

De hoofdcamera heeft een resolutie van 50 megapixel. Met de wijdere groothoeklens breng je nog meer in beeld. Die sensor heeft een resolutie van 48 megapixel. Als derde is er nog de telelens. Daarmee zoom je verder in, zonder kwaliteit te verliezen. Deze heeft een resolutie van 32 megapixel.

De snelste hardware in de Find X6

Zoals we van Oppo gewend zijn, komt de Find X-serie met de nieuwste en snelste hardware. De X6 wordt aangestuurd door de Snapdragon 8 Gen 2-chip, heeft 8GB werkgeheugen aan boord en minimaal 256GB aan opslagruimte. Met deze specificaties speel je spellen op hoge instellingen zonder haperingen en heb je ruimte voor een berg foto’s, apps en andere documenten.

Oppo Find X6

Alles wordt voorzien van stroom door een accu van 4700 mAh. Daarmee haal je – bij gemiddeld gebruik – gemakkelijk het einde van de dag. Heb je snel meer stroom nodig? Dan laad je in een korte tijd je smartphone op met maximaal 120W.

Software, beschikbaarheid en prijs

De Find X6-toestellen draaien uit de doos op Android 13. Daaroverheen ligt de ColorOS-schil van de fabrikant. We verwachten minstens drie grote Android-updates. Dat betekent dat je tot Android 16 gebakken zit. Ondertussen blijft Oppo je smartphone digitaal beschermen met beveiligingsupdates.

De Find X5 – de voorganger van de Oppo Find X6 – heeft een adviesprijs van 999 euro. We verwachten dat Oppo een soortgelijk prijskaartje aan de X6 hangt.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Oppo Find X6

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu