Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Samsung Galaxy Grand 3

Samsung Galaxy Grand 3
Scherm 5.3 inch
Camera 13 megapixel

Samsung Galaxy Grand 3: betere specs dankzij flinke upgrade

De Samsung Galaxy Grand 3 is de opvolger van de vorig jaar verschenen Galaxy Grand 2 en is van een flinke upgrade voorzien. Het nieuwe toestel is met het 5,25 inch-scherm een klein slag groter dan de Grand 2, maar is wel dunner (7,95 millimeter) en lichter (140 gram) dan zij voorganger. Het scherm heeft overigens een resolutie van 1280 bij 720 pixels, wat zorgt voor een relatief lage pixeldichtheid van 267 ppi. Verder wordt de Grand 3 aangestuurd door een 1,2GHz quadcore-processor (Cortex-A53), die gebaseerd is op de Snapdragon 410-chipset.

Deze wordt bijgestaan door 1,5GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagruimte. Van de totale hoeveelheid opslagruimte zal er ongeveer 12GB beschikbaar zijn, omdat de overige 4GB ingenomen wordt door Android en TouchWiz. Wel is er de mogelijkheid om dit middels een micro-sd-geheugenkaartje tot maximaal 128GB uit te breiden.

Onderhuids vinden we verder een Adreno 306-chip, die zorgt voor de grafische taken en een tweetal verbeterde camera`s. Waar de vorige Grand de beschikking had over 8 en 1,9 megapixel-camera, is de Galaxy Grand 3 voorzien van een 13 megapixel-camera aan de achterzijde en een 5 megapixel-camera aan de voorzijde. Beide camera`s zijn in staat om 1080p-video`s op te nemen. Over de batterijduur- en capaciteit is helaas nog niets bekend.

Pluspunten Galaxy Grand 3

  • Groot en scherp scherm
  • Voorzien van vlotte specificaties
  • Prima 13 megapixel-camera

Minpunten Galaxy Grand 3

  • TouchWiz is niet voor iedereen
  • Draait een oude Android-versie
Samsung Galaxy Grand 3
Welke Samsung Galaxy Grand 3 wil je?
Wij hebben momenteel geen Samsung Galaxy Grand 3 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Laatste berichten

Benchmarktest verraadt specs Samsung Galaxy Grand 3

Benchmarktest verraadt specs Samsung Galaxy Grand 3

Nieuws Je was ‘m wellicht een beetje uit het oog verloren, maar Samsung komt binnenkort met een  derde versie uit de Galaxy Grand-serie. Veel was er nog niet bekend over het…