Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Samsung Galaxy S Duos 2

1/1

Samsung Galaxy S Duos 2: instapmodel met dualsim

De Galaxy S Duos 2 is een compacte budgettelefoon van Samsung en de opvolger van de Galaxy S Duos die het bedrijf medio 2012 uitbracht. De Duos 2 is sinds eind 2013 verkrijgbaar en biedt net als zijn voorganger ondersteuning voor twee simkaarten. De telefoon meet 121.5 x 63.1 x 10.6 millimeter en weegt slechts 120 gram, waardoor je hem gemakkelijk in een (strakke) spijkerbroek met je meedraagt.

Aan de voorzijde van de telefoon is een 4 inch-scherm met een resolutie van 800 bij 480 pixels te vinden. Dat is niet enorm scherp, maar de  pixeldichtheid van 233 ppi zal voor de gemiddelde gebruiker prima voldoen. Verder is er aan de voorkant een vga-frontcamera voor selfies. Fotograferen en filmen zul je echter vaker doen met de 5 megapixel-camera aan de achterzijde. Deze beschikt ook over een ledflitser en autofocus.

Lees verder na de advertentie.

Qua specs is de Galaxy S Duos 2 met zijn 1,2GHz dualcore-processor en 768MB aan werkgeheugen redelijk goed voorzien. De opslagruimte is met 4GB relatief beperkt, maar wel uitbreidbaar tot 64GB middels een geheugenkaartje. Verder is er een 1500 mAh-accu die goed is voor een beltijd van circa 8 uur. Bij gemiddeld gebruik kom je met één acculading een dag door.

De Samsung Galaxy S Duos 2 in vogelvlucht

De Samsung Galaxy S Duos 2 combineert een lage prijs met ondersteuning voor twee simkaarten. Daarnaast beschikt het toestel over redelijke specificaties. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • Handzaam formaat en lekker licht (120 gram)
  • Vlotte 1,2GHz dualcore-processor met 768MB werkgeheugen
  • 4 inch-scherm met 800 bij 480 pixels
  • 1500 mAh-accu voorziet het toestel van energie

Meer over de Samsung Galaxy S Duos 2

Galaxy S Duos 2

De Samsung Galaxy S Duos 2 is met de ondersteuning voor twee simkaarten aantrekkelijk voor de zakelijke gebruiker. Ook is het toestel geschikt voor de beginnende smartphonegebruik of jonge kinderen, wat voornamelijk komt door de prijs van circa 100 euro.

Wel jammer is het feit dat het toestel op Android 4.2 (Jelly Bean) draait, en naderhand niet is bijgewerkt naar bijvoorbeeld Android 4.4 (KitKat). Hierdoor zit je als gebruik vast aan een verouderde versie van het mobiele besturingssysteem en bijhorende functies.

Over het besturingssysteem heeft Samsung haar eigen Android-schil, TouchWiz, gelegd. Deze skin kenmerkt zich door het kleurrijke uiterlijk en voegt enkele simpele functionaliteiten toe. TouchWiz is echter niet bij iedereen geliefd, omdat de schil relatief zwaar is en standaard veel voorgeïnstalleerde apps heeft.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Samsung Galaxy S Duos 2

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu