Samsung Galaxy S21 FE

Samsung Galaxy S21 FE

Let op: de Samsung Galaxy S21 FE is op moment van publicatie nog niet officieel gepresenteerd. Onderstaande informatie is dan ook gebaseerd op geruchten en lekken, en kan veranderen in aanloop naar de presentatie. Android Planet voorziet deze pagina regelmatig van updates, namelijk wanneer er betrouwbare nieuwe informatie op straat ligt.

De Samsung Galaxy S21 FE is een goedkopere variant van de S21 maar heeft nog steeds complete en krachtige specificaties. Ben je benieuwd of het toestel beter bij jou past dan de reguliere S21? Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over de Galaxy S21 FE.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S21 FE specificaties

De S21 FE wordt de opvolger van de Samsung Galaxy S20 FE, een populaire high-end smartphone die qua prijs en specificaties onder de S20 zit. De S21 FE gaat onder de Samsung S21 zitten en krijgt daarom iets minder goede specificaties. Denk aan drie camera’s op de achterkant die iets minder fraaie foto’s en video’s schieten en mogelijk een minder krachtige snellader.

Op andere punten wordt naar verluidt niet tot nauwelijks bezuinigd. Zo krijgt de S21 FE een plastic behuizing, net als de S21. Het toestel zou beschikken over dezelfde processor, over evenveel werkgeheugen (6GB) en opslaggeheugen (128GB). De accu wordt met 4500 mAh van gemiddelde grootte en opladen gaat via usb-c. Een gerucht claimt dat de S21 FE ook draadloos kan opladen, een vernieuwing ten opzichte van de S20 FE. Het gat met de S21 zou zo kleiner worden, want die kan ook draadloos worden voorzien van energie.

Naar verluidt komt de S21 FE uit in verschillende kleuren, waaronder een groentint en blauw. Het scherm van de smartphone meet rond de 6,5 inch, gebruikt een full-hd-display voor scherp beeld en een oled-paneel voor mooie kleuren. Het gaat – net als bij de S20 FE en S21 – om een 120Hz-scherm dat dankzij de hoge verversingsnelheid soepel beeld levert.

samsung galaxy s21 fe concept

Software krijgt vier jaar updates

Een groot pluspunt van duurdere Samsung-smartphones is de softwareondersteuning. De toestellen krijgen langer updates dan de meeste concurrerende Android-telefoons. Dit betekent dat je langer profiteert van nieuwe features en verbeteringen in de beveiliging van de software. De Galaxy S21 FE kan rekenen op drie jaar versie-updates (naar Android 12, 13 en 14) en vier jaar beveiligingsupdates. Het toestel is dus beveiligd tot de zomer van 2025.

Samsung brengt de S21 FE vermoedelijk uit met Android 11 en legt hier zijn OneUI-schil overheen. Die is gebruiksvriendelijk en voegt veel handige features toe, waaronder een eenhandige en gamingmodus. Wel bevat OneUI een flink aantal vooraf geïnstalleerde apps van onder meer Samsung. Die apps kun je doorgaans niet verwijderen en sommige gebruikers vinden dat opdringerig.

Samsung Galaxy S21 FE release en prijs

Naar verwachting kondigt Samsung de Galaxy S21 FE in de zomer van 2021 aan en volgt de release snel erna. Een gerucht claimt dat de presentatie plaatsvindt op 19 augustus. Een adviesprijs is nog onduidelijk. Een recent gerucht voorspelt dat de smartphone omgerekend tussen de 520 en 590 euro gaat kosten. De Galaxy S20 FE verscheen in de zomer van 2020 vanaf 649 euro.

Samsung Galaxy S21 FE

Samsung Galaxy S21 FE prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Samsung Galaxy S21 FE prijzen. Bekijk alle Samsung smartphones.

Alle Samsung smartphones met prijzen

Lees verder na de advertentie.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's