De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung Galaxy S5 Active

De Galaxy S5 Active is de nieuwe Samsung-telefoon die is gebaseerd op de hardware van de Galaxy S5, maar over een veel stevigere behuizing beschikt en beter bestand is tegen invloeden van buitenaf. De Active heeft een IP67-certificering en is dus stof- en waterbestendig. Daarnaast is hij getest volgens een militaire standaard waardoor hij is bestand tegen vallen van anderhalve meter, extreem hoge en lage temperaturen en ander geweld.

De Active heeft hetzelfde super-amoled-scherm als de Galaxy S5, maar bijvoorbeeld de terug- en multitaskknop die je vindt naast de homeknop zijn fysiek in plaats van capacitief. Daarnaast is de achterklep dikker en beter geseald om te voorkomen dat stof en water de accu en andere interne hardware bereiken. Net als de Galaxy S5 is de Active voorzien van een hartslagmeter onder de 16-megapixel-camera aan de achterzijde. Lees ook meer over het Samsung-vlaggenschip van 2015, de Samsung Galaxy S6.

Het toestel draait op de laatste versie van Android met TouchWiz en heeft een 1080p-schermresolutie. Ook aanwezig is de Activity Zone, een plek met Samsung-apps voor de actieve gebruiker. Hier vallen onder andere een kompas, barometer, stopwatch en een zaklamp-app onder.

De Galaxy S5 Active in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

  • 5,1 inch-scherm (super amoled) met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels
  • Rappe 2,5GHz quadcore-processor met 2GB aan werkgeheugen
  • Stevige behuizing die stof- en waterbestendig is
  • Uitstekende camera’s met 16 en 2 megapixels

Meer over de Galaxy S5 Active

Galaxy S5 Active

De Galaxy S5 Active is een variant van de reguliere S5 die gericht is op de actieve gebruiker. Dit betekent dat het toestel over een veel stevigere behuizing en een IP67-certicering beschikt. Dat laatste wilt zeggen dat de S5 Active stof- en waterbestendig is; ideaal wanneer je je smartphone veel buiten gebruikt. Ook is de S5 Active voorzien van extra valbescherming. Zo hoef je je niet zorgen te maken als je het toestel een keer uit je handen laat glippen.  Verder beschikt  de S5 Active over  dezelfde uitstekende  specificaties als de reguliere S5.

Onder de motorkap vinden we verder 16GB aan opslagruimte, waarvan ongeveer 11GB vrij is voor de gebruiker. Voor de meeste mensen is dit ruim voldoende, maar wanneer je meer ruimte nodig hebt, is er de mogelijkheid om dit uit te breiden. Dit doe je met een micro-sd-geheugenkaartje tot maximaal 128GB. Zo heb je  meer dan genoeg plaats  voor al je apps, foto’s, video’s en muziek.

Gericht op actieve gebruikers

Daarnaast  draait de S5 Active op Android 4.4.4 (KitKat) met Samsungs eigen TouchWiz-schil. Uniek op het gebied van software is Activity Zone, een plek waar Samsung-apps staan die specifiek gericht zijn op de actieve gebruiker. Denk hierbij aan een stopwatch, kompas, barometer en zaklamp.

Activity Zone staat standaard geïnstalleerd op het toestel en is ook te  benaderen met de zogenoemde Activity Key aan de zijkant van het toestel. Wanneer je deze knop indrukt, kom je automatisch in de Activity Zone terecht. Hierdoor hoef je niet eerst het toestel te ontgrendelen en de app op te zoeken. De knop die wordt gebruikt  voor Activity Zone  is overigens niet specifiek bedoeld voor  de software; hij is bijvoorbeeld ook te gebruiken voor het schieten van foto’s en het openen van andere apps.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Samsung Galaxy S5 Active

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu