Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Samsung Galaxy S5 Neo

Samsung Galaxy S5 Neo
Scherm 5.1 inch
Camera 16 megapixel
Prijs

Samsung Galaxy S5 Neo: nieuwe versie van de S5

De Samsung Galaxy S5 Neo is de  aangepaste versie van de reguliere Galaxy S5. Samsung brengt af en toe Neo-versies uit van haar vlaggenschepen, die doorgaans minder krachtig zijn. Bij de Galaxy S5 Neo is dat een ander verhaal, want de Exynos 7580-chip met een octocore-processor is een capabele chipset. Op pure rekenkracht haalt hij het niet bij de chip van de normale S5, maar de Exynos 7580 is wel energiezuiniger.

Verder is de frontcamera van een upgrade voorzien. Deze maakt nu foto`s met een maximale resolutie van 5 megapixels, waar de Galaxy S5 het nog met 2 megapixels deed. Hierdoor kunnen mooiere selfies worden geschoten, waarop meer detail is  te zien. De Galaxy S5 Neo is ook voorzien van een flinke 2800 mAh-accu die met de energiebesparende stand ingeschakeld lang meegaat. Gemiddeld kun je er zo’n anderhalf tot twee dagen mee vooruit.

De Samsung Galaxy S5 Neo in vogelvlucht

Met de Samsung Galaxy S5 Neo haal je een minder krachtige, maar energiezuinigere versie van de Galaxy S5 in huis. Voor de meeste gebruikers is dat echter geen probleem. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • Samsung Exynos 7580-chip en  2GB aan werkgeheugen
  • Uitstekende 16 megapixel-camera
  • Voorzien van een schitterend  5,1 inch-amoled-scherm (full-hd)
  • 2800 mAh-accu voorziet het toestel van energie

Meer over de Samsung Galaxy S5 Neo

Samsung Galaxy S5 NeoOp de processor en frontcamera na beschikt de Galaxy S5 Neo over exacte dezelfde specificaties als de reguliere S5. Dat betekent dat de smartphone 142 x 72.5 x 8.1 millimeter meet en met 145 gram behoorlijk licht is. Ook is het toestel voorzien van dezelfde plastic behuizing die wat goedkoop aanvoelt en oogt. Gelukkig is de S5 Neo wel bestand tegen stof en water, dus het maakt niet uit als hij per abuis in een toiletpot valt.

Een groot pluspunt van de Samsung Galaxy S5 Neo is het amoled-scherm. Dit  meet 5,1 inch en heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Daarmee ogen beelden erg scherp en komen ze natuurlijk over, waarbij het ook helpt dat het display mooie kleuren produceert. Het scherm wordt beschermd door een laagje Gorilla Glass, waardoor  het minder snel beschadigt en krast.

Een fijne eigenschap van de Galaxy S5 Neo is dat de smartphone standaard draait op Android 5.1, een recente versie van Googles  mobiele besturingssysteem. Over Android heeft Samsung wel haar eigen TouchWiz-skin gelegd, die niet bij iedereen geliefd is. De Android-schil is de afgelopen jaren echter behoorlijk verbeterd en brengt enkele functies (waaronder energiebesparing) met zich mee waar je daadwerkelijk wat aan hebt.

Pluspunten Galaxy S5 Neo

  • Fraai amoled-scherm met full-hd-resolutie
  • 16GB aan uitbreidbare opslagruimte
  • Prima camera's

Minpunten Galaxy S5 Neo

  • Plastic behuizing
  • TouchWiz-skin zal niet iedereen bevallen
Samsung Galaxy S5 Neo
Welke Samsung Galaxy S5 Neo wil je?
Selecteer:
16GB
Sim only nodig?

Laatste berichten

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 42

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 42

Nieuws Android-fabrikanten rollen het hele jaar door beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we de smartphones die zijn bijgewerkt regelmatig op een rijtje.
De 5 beste midrange smartphones van 2015

De 5 beste midrange smartphones van 2015

Nieuws Het einde van 2015 is nabij en dat betekent dat we in een aantal artikelen terugblikken op alles dat dit jaar ons heeft gebracht. We vervolgen de reeks met de beste midrange smartphones van het afgelopen jaar.
‘Samsung werkt aan goedkopere variant op Galaxy S5’

‘Samsung werkt aan goedkopere variant op Galaxy S5’

Nieuws In het verleden heeft Samsung vaker goedkopere varianten op reeds bestaande vlaggenschepen uitgebracht, en met de Galaxy S5 gaat het bedrijf dat opnieuw doen. Volgens Sammobile kunnen we op termijn de  Galaxy S5 Neo met  de nieuwe Exynos 7580-chip van Samsung.