Samsung Galaxy S5 Neo

Samsung Galaxy S5 Neo: nieuwe versie van de S5

De Samsung Galaxy S5 Neo is de  aangepaste versie van de reguliere Galaxy S5. Samsung brengt af en toe Neo-versies uit van haar vlaggenschepen, die doorgaans minder krachtig zijn. Bij de Galaxy S5 Neo is dat een ander verhaal, want de Exynos 7580-chip met een octocore-processor is een capabele chipset. Op pure rekenkracht haalt hij het niet bij de chip van de normale S5, maar de Exynos 7580 is wel energiezuiniger.

Verder is de frontcamera van een upgrade voorzien. Deze maakt nu foto`s met een maximale resolutie van 5 megapixels, waar de Galaxy S5 het nog met 2 megapixels deed. Hierdoor kunnen mooiere selfies worden geschoten, waarop meer detail is  te zien. De Galaxy S5 Neo is ook voorzien van een flinke 2800 mAh-accu die met de energiebesparende stand ingeschakeld lang meegaat. Gemiddeld kun je er zo’n anderhalf tot twee dagen mee vooruit.

De Samsung Galaxy S5 Neo in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

Met de Samsung Galaxy S5 Neo haal je een minder krachtige, maar energiezuinigere versie van de Galaxy S5 in huis. Voor de meeste gebruikers is dat echter geen probleem. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • Samsung Exynos 7580-chip en  2GB aan werkgeheugen
  • Uitstekende 16 megapixel-camera
  • Voorzien van een schitterend  5,1 inch-amoled-scherm (full-hd)
  • 2800 mAh-accu voorziet het toestel van energie

Meer over de Samsung Galaxy S5 Neo

Samsung Galaxy S5 Neo

Op de processor en frontcamera na beschikt de Galaxy S5 Neo over exacte dezelfde specificaties als de reguliere S5. Dat betekent dat de smartphone 142 x 72.5 x 8.1 millimeter meet en met 145 gram behoorlijk licht is. Ook is het toestel voorzien van dezelfde plastic behuizing die wat goedkoop aanvoelt en oogt. Gelukkig is de S5 Neo wel bestand tegen stof en water, dus het maakt niet uit als hij per abuis in een toiletpot valt.

Een groot pluspunt van de Samsung Galaxy S5 Neo is het amoled-scherm. Dit  meet 5,1 inch en heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Daarmee ogen beelden erg scherp en komen ze natuurlijk over, waarbij het ook helpt dat het display mooie kleuren produceert. Het scherm wordt beschermd door een laagje Gorilla Glass, waardoor  het minder snel beschadigt en krast.

Een fijne eigenschap van de Galaxy S5 Neo is dat de smartphone standaard draait op Android 5.1, een recente versie van Googles  mobiele besturingssysteem. Over Android heeft Samsung wel haar eigen TouchWiz-skin gelegd, die niet bij iedereen geliefd is. De Android-schil is de afgelopen jaren echter behoorlijk verbeterd en brengt enkele functies (waaronder energiebesparing) met zich mee waar je daadwerkelijk wat aan hebt.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Samsung Galaxy S5 Neo

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu