Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Samsung Galaxy Tab 3 Lite

Scherm
7.0 inch
Camera
2.0 megapixel

Samsung Galaxy Tab 3 Lite: compacte budgettablet

De Samsung Galaxy Tab 3 Lite is, zoals de naam al doet vermoeden, een minder krachtige versie van de Galaxy Tab 3. De tablet werd in januari 2014 aangekondigd en een maand later op de markt gebracht. Het apparaat heeft een 7 inch-scherm, met een resolutie van 1024 bij 600 pixels. Dat komt neer op een matige pixeldichtheid van 170 ppi, waardoor beelden op het scherm wat korrelig ogen.

Onderhuids is verder een 1,2GHz dualcore-processor met 1GB aan werkgeheugen en 8GB opslagruimte aanwezig. Dat laatste is wat aan de karige kant, maar gelukkig met een geheugenkaartje uit te breiden met maximaal 32GB. Foto`s schiet de tablet met een 2 megapixel-camera, een frontcamera ontbreekt helaas.

De Samsung Galaxy Tab 3 Lite in vogelvlucht

De Samsung Galaxy Tab 3 Lite moet het niet hebben van de interne hardware, maar kenmerkt zich vooral door het compacte formaat. Daarnaast is de tablet voorzien van Android 4.2 (Jelly Bean). Hieronder hebben we de belangrijkste features van het apparaat op een rijtje gezet.

  • 10,1 inch-scherm met 1024 bij 600 pixels
  • 1,2GHz dualcore-processor met 1GB werkgeheugen
  • 8GB aan uitbreidbaar opslagruimte aanwezig
  • Draait op Android 4.2 (Jelly Bean)

Meer over de Samsung Galaxy Tab 3 Lite

Samsung Galaxy Tab 3 LiteQua design heeft de Samsung Galaxy Tab 3 Lite veel weg van andere toestellen in de Galaxy-serie. Datzelfde geldt voor besturingssysteem Android dat is voorzien van Samsungs eigen TouchWiz-skin. De Galaxy Tab 3 Lite is met 116,4 bij 193,4 bij 9,7 millimeter vrij compact en weegt 310 gram. Het toestel bevat verder de standaard Samsung- en Google-apps, alsmede Dropbox, Polaris Office en Flipboard.

Met Android 4.2 (Jelly Bean) is er een verouderd besturingssysteem aanwezig, al is dat geen ramp. Jelly Bean bevat namelijk de meeste benodigde functionaliteiten en is voldoende voor het draaien van de meeste apps uit Google Play. Wel raden we aan om bij de Galaxy Tab 3 Lite een micro-sd-geheugenkaartje aan te schaffen. De totale hoeveelheid bedraagt maar 8GB en dat is te weinig wanneer je veel apps, films, muziek en foto’s op de tablet kwijt wilt.

Pluspunten Galaxy Tab 3 Lite

  • Lekker compact formaat
  • Redelijke vlotte specificaties
  • Gunstig prijskaartje

Minpunten Galaxy Tab 3 Lite

  • Lage schermresolutie
  • Camera's vallen tegen

Laatste berichten

Samsung presenteert budgettablet Galaxy Tab 3 Lite

Samsung presenteert budgettablet Galaxy Tab 3 Lite

1 min
Nieuws
Gisteren lekten de specificaties van de Galaxy Tab 3 Lite al uit en vandaag heeft Samsung de budgettablet officieel onthuld. De Galaxy Tab 3 Lite is een budgettablet van Samsung…

Download onze app

Download onze app