Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Samsung Galaxy Tab A 9.7

Samsung Galaxy Tab A 9.7
Scherm 9.7 inch
Camera 5.0 megapixel

De Samsung Galaxy Tab A .97 is een nieuwe tablet van Samsung die in maart 2015 werd aangekondigd, en sinds  begin mei 2015 in de winkels ligt. De tablet heeft een groot scherm van 9,7 inch met wel een erg lage resolutie van 1024 bij 768 pixels. Dat komt neer op een pixeldichtheid van 160 en 132 ppi, wat aan de lage kant is. Pixels zijn daardoor gemakkelijk van elkaar te onderscheiden en beelden ogen op het display wat korrelig.

Verder is de Galaxy Tab A voorzien van een 1,2GHz quadcore-processor, die wordt bijgestaan door 1,5GB aan werkgeheugen. Met 16GB is er voldoende opslagruimte aanwezig, al kun je dit aantal uitbreiden met een micro-sd-geheugenkaartje tot maximaal 128GB. De batterij heeft een capaciteit van 4200 of 6000 mAh (8- en 9,7 inch-model) en is verder niet verwijderbaar.

De Samsung Galaxy Tab A 9.7 in vogelvlucht

De Samsung Galaxy Tab A kenmerkt zich vooral door 9,7 inch-scherm dat een lage resolutie heeft. Verder is de tablet voorzien van vlotte specificaties en Android 5.0 (Lollipop). Hieronder hebben we de belangrijkste features van de tablet op een rijtje gezet.

  • 9,7 inch-scherm met 1024 bij 768 pixels
  • 1,2GHz quadcore-processor met 1,5GB werkgeheugen
  • Voorzien van Android 5.0 (Lollipop)
  • 6000 of 4200 mAh-accu

Meer over de Samsung Galaxy Tab A 9.7

Een fijne feature van de Samsung Galaxy Tab A is het feit dat de tablet uit de doos op Android 5.0 (Lollipop) draait. Dit besturingssysteem voegt onder meer het fraaie Material Design en slimme notificaties toe. Net als bij veel van haar smartphones legt Samsung over de software een eigen schil: TouchWiz. De skin  kenmerkt zich door het gebruik van felle kleuren, maar is de afgelopen jaren sterk  verbeterd.

Uiteraard is het ook mogelijk om met de Samsung Galaxy Tab A foto’s te maken. Dat doe je met de 5 en 2 megapixel-camera, die zich aan respectievelijk de achter- en voorzijde van het apparaat  bevinden. De camera aan de achterzijde heeft functies als autofocus, gezichtsherkenning, digitale zoom en geotagging. De frontcamera gebruik je voornamelijk voor het maken van selfies, maar is van mindere kwaliteit. Video’s schiet de Galaxy Tab A in een maximale resolutie van 1280 bij 720 pixels.

Met een vlotte 1,2GHz quadcore-processor (Snapdragon 410) en 1,5GB werkgeheugen is er voldoende rekenkracht aanwezig om allerlei applicaties en grafische intensieve games af te spelen. Ben je van plan om je gehele muziek-, foto- of videocollectie op de tablet te plaatsen, dan is het verstandig om een micro-sd-geheugenkaartje aan te schaffen. Er is immers maar 16GB aan interne opslag aanwezig.

Pluspunten Galaxy Tab A 9.7

  • Vlotte specificaties
  • Groot scherm
  • Lekker dunne behuizing

Minpunten Galaxy Tab A 9.7

  • Batterij is niet vervangbaar
  • Relatief lage schermresolutie

Laatste berichten

‘Renders van nieuwe budgettablets Samsung duiken op’

‘Renders van nieuwe budgettablets Samsung duiken op’

Nieuws Samsung kondigt wellicht binnenkort twee nieuwe tablets aan. Er zijn renders opgedoken van de Samsung Galaxy Tab A 2016 en de Galaxy Tab E 7.0.
Samsung Galaxy Tab A officieel: midrange tablet met 9,7 inch-scherm

Samsung Galaxy Tab A officieel: midrange tablet met 9,7 inch-scherm

Nieuws Samsung heeft de Samsung Galaxy Tab A onthuld, een 9,7 inch-tablet (1024 bij 768 pixels) met een 4:3 beeldverhouding en  een dunne behuizing van 7,5 millimeter. Een 8 inch-versie van de tablet lijkt vooralsnog niet naar Nederland te komen.